Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Problem z lampą Speedlite 580 EXII

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dopiszę się do tematu ba moja 580 EX II też ostatnio zaczyna warionwać. Objawia się to tym że pali pełna mocą przepalając wszystko, w tym czase przełącza się samoczynnie na z ETTL na TTL. Czyściłem już styki w aparatach i lampie ale na długo nie starczyło. Czy ktoś miał podobne przeboje? Działać coś samemu czy zostaje wysyłka na Żytnią ale co wysłać lampę, aparaty?

Domyślnie

Witam ja niestety muszę sie podzielić inną usterką po przekręceniu głowi w prawo lub w lewo i zrobieniu zdejcia "odpaleniu lampy " w środku tak jakby się wszystko rozlecieć miało jakby sie mechanizmy rozkręciły jest na gwarancji dlatego wysyłam do serwisu niech naprawiaj 550 docierałem przez 7 lat do dziś mi służy a super nowosć nie wytrzymała 5 miesięcy ..... masakra pozdrawiam .
    Canon1D MarkIII/Canon5D/Canon 5D MarkIIICanon24/70 EF2,8 L/Canon70/200 EF2,8 L/Canon50 EF1,8/Canon100 EF2,8 macro/CanonSpeedlite 580 EX II/600 EX-RT

Domyślnie

zamiast czyścić w nieskonczoność, zdejmować i zakładać, polecam raz na jakiś czas po prostu wymienić stopkę w aparacie. pomaga jak ręką odjął!

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    zamiast czyścić w nieskonczoność, zdejmować i zakładać, polecam raz na jakiś czas po prostu wymienić stopkę w aparacie. pomaga jak ręką odjął!
    Tak, tylko nie w aparacie a w lampie. Na innych body jest identycznie.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dokładnie - mam zarówno na 5D jak i 50D to samo. Dzwoniłem na Żytnią to nie mówili nic konkretnego - stara śpiewka żeby przysłać na wycenę.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Dokładnie - mam zarówno na 5D jak i 50D to samo. Dzwoniłem na Żytnią to nie mówili nic konkretnego - stara śpiewka żeby przysłać na wycenę.
    Żeby chociaż ktoś pierwszy wysłał i powiedział ile go skasowali
    Ja się asekuruję wyzwalaniem lampy - irdą drugiej lampy :-D
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

Miałem tydzień temu również problem z prawie nową 580ex II polegający na braku możliwości przestawienia trybu z TTl (którego niegdy nie używałem) na E-TTL. Kilkakrotne wyjmowanie baterii i czyszczenie styków nic nie pomogłow. Sprawdziłem nastawe CFn-5 - była prawidłowa - E-TTL (!). Następnie przestawiłem na TTL, wykonałem kilka błysków, z powrotem na E-TTL i .... problem ustał, lampa działa prawidłowo i tylko mam nadzieję, że nie zepsuje sie ostatecznie po okresie gwarancyjnym. Wygląda na to, że chwilowo "zgłupiała" elektronika.

50d+kilka szkieł
    www.artdomagala.pl

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też mi się tak dzieje w kombinacji 5D MK1 plus 580EXII, ale po resecie jednego i drugiego problem znika, najgorzej że mi się to pojawia wtedy gdy zależy mi aby było ok, ale rozumiem, rozumiem - złośliwość rzeczy martwych:P
    pkt 8 regulaminu

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No własnie - mi też zaczyna swirować w najgorszych momentach - w sobotę przy rzucaniu welonem na weselu. Tak się nie da pracować. Chyba przesiąde się na Metze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moze po prostu wyjac lampe z sanek i uzywac je na jakies radiowej smyczy? ;-)

ja mam 3 sztuki 580EX II i żadanych problemow, ale w zasadzie nie przypinam juz ich do body w ogole
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów