Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: Czy warto być fanem fotografii?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Myślisz, że będzie tylu fanów?
    Nie wiem Sergiusz, ale jak zobaczyłem jaki ruch się zrobił w temacie po słowie "dam coś za darmo" to możliwe, że jeszcze do wieczora zatkamy CB tym wątkiem.

Tak więc mogę poczekać na szarym końcu na swój numer. Miclesowy też chciałeś mi dać, ale niestety za nie dałem razy sprecyzować adresu wysyłki. Może tym razem się uda ;-)

Cytat Zamieszczone przez X tomicher X
    czy to czasem nie jakiś fluffowy wąs ?
    Oczywiście. Zostałem fanem tego wąsa!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie napisałem „dam za darmo” co do wywiadu miclesa to jest w sieci.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mnie prześladują wizje, ale jak dostaje aparat to mam nagły odpływ weny.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmmm, fotografia to dość specyficzne hobby. Moje zainteresowanie się na serio zaczęło się od poszukiwania czegoś przyzwoitego do uchwycenia przemijającego czasu. Droższe kompakty jakoś nie za bardzo mi pasowały i skończyło się na lustrzance. Albo raczej zaczęło.

Co do lansowania się z 1d i 70-200 2.8 to ja bym nie wyrobił chyba. Zbyt masochistyczne by było noszenie tych 2 klocków tylko dla lansu.

Offtopowo, myślę, że czasem zbyt pochopnie ludzi się określa jako lanserów jak łażą ze sprzętem na wierzchu. Ja nie raz chodziłem po centrach miast z lustrem wiszącym na szyi przez znaczną część czasu, bo tak było po prostu wygodniej ( przynajmniej dla mnie ). 1d/ds'a nie mam, ale 70-200 2.8 planuję kupić i nie wykluczam możliwości fotografowania w mieście z nim:wink:.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

a ja mysle, ze nie warto byc fanem fotografii i juz podaje kilka powodow:
    - pierwsze primo, nie starcza pieniedzy juz na nic innego bo wiadomo, ze kazdy chce kupic czasem nowa zabawke foto
    - drugie primo, kregoslup od tego dzwigania wygina sie w litere S... zeby chociaz chcial w L
    - trzecie primo, jak ktos jest niesmialy to krepuja go spojrzenia zazdrosnych innych fanow fotografii, kiedy wyciaga swoja nowonabyta, nie bez trudu (patrz pierwsze primo), zabawke
    - czwarte primo, jesli ktos ma zone/meza a interesuje sie portretami to tez niejednokrotnie z bolem serca musi znosic "wyginanie sie" modela
    - piate primo, dokladajac kolejne kg do plecaka i dzwigajac go ciagle musimy udawac zadowolonych bo nikt nie zrozumie, ze wydajemy kupe kasy na cos, co ciezko nam nosic (zwlaszcza "druga polowka")
    - szoste primo, prawdziwy fan fotografii musi zyc z notorycznym grzechem klamstwa bo w zaleznosci od tegoz fana oklamuje: druga polowke, ze kupil taniej lub dostal, samego siebie ze robi najlepsze zdjecia lub innych fanow, kiedy obiecuje sluchac ich rad i dazyc do doskonalosci, itd....

i wiecie co jest najgorsze? tyle argumentow na "nie" i jeszcze pewnie wiele by sie znalazlo, a ja i tak chce i jestem fanem fotografii - toz to juz fanatyk a nie fan

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Mnie prześladują wizje, ale jak dostaje aparat to mam nagły odpływ weny.
    O to, to! Czasem, zwłaszcza przed snem, miewam takie pomysły na zdjęcia, że Hill, ZArias, McNally, Piech i inni się chowają*, ale po chwili to wszystko ucieka, a do skutku dochodzą tylko takie fotki, jakie mam na blogu.

*Taka metafora, jakby co; chodzi o to, że te niby-zdjęcia, które mam w głowie są naprawdę dobre, ale nigdy nie powstaną.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Warto czy nie warto - nie ma znaczenia. Prawdziwy fan nie zważa na koszty i przeciwności .
    Fanem się jest albo nie - nie można trochę być i trochę nie być (tak jak w ciąży).
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Stawalem sie fanem fotografii zaczynajac od kompaktu bez zooma i AFa firmy Trust. Pozniej przyszedl model z 3,3 Mpix i 3x zoomem optycznym tej samej firmy. Przelotnie byl powolny olympus 5Mpix z 8/10x zoomem ale oddalem nastepnego dnia w sklepie i zakupiem Kodaka DX 7590 - wtedy byl szczyt stawania sie fanem. Zdjecia robilem zawsze, wszedzie i wszystkiemu a aparat mimo ze nie najmniejszy to byl ze mna zawsze.
    Lepszy aparat? Tak, kupilem Lumixa FZ30. Dziesiatki tysiecy zdjec roznego typu, wiele przeczytanych ksiazek fotograficznych - stalem sie prawdziwym fanem fotografii.

Pewnego dnia poczulem przyplyw gotowki i doroslem do zakupu lustra - 400D z kitem. Na tym sie nie zakonczylo. Przez moje rece przeszlo z 15 roznych obiektywow, 400D zamienilem na 50D, dokupilem 5D, dodatkow tez mam troche ale zdjec juz robie mniej, wiecej czytam, coraz wiecej obrabiam zdjecia ... marze o wodoszczelnym kompakcie po to by nie nosic 10kg na ramieniu i nie martwic sie ze cos sie moze mu stac i aby w kazdej chwili moc zrobic zdjecie. Czy jestem fanem nadal - mysle ze tak.

Lans - spojrzenia osob gdy szedlem z 50D i Tamronem 70-200 troszke mnie oniesmielaly, nie czulem i nadal nie czuje sie z tym dobrze, wole robic zdjecia bedac "niewidocznym". Publikacja zdjec na CB - robie to coraz rzadziej a jesli juz sie zdarzy cos dodac to robie to po dluzszych przemysleniach.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Adresy proszę wysłać na PW.
    Wydaje mi się, że znacznie wcześniej będzie okazja się spotkać - 1 Sierpnia juz blisko.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W podobnym tonie dostałem wiadomość na PW. Fajnie, że na plenerze pojawią się fani. Zastanawiam się czy powinienem gdzieś po drodze zarezerwować w kawiarni stolik. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów