No ja się wybierałem na Głowackiego. Ale temu gościowi ze Złotej nie odpuszczaj pod żadnym pozorem.
No ja się wybierałem na Głowackiego. Ale temu gościowi ze Złotej nie odpuszczaj pod żadnym pozorem.
Jak ja mu tłumaczyłem ze cos jest z pomiarem swiatła bo na iso 100 w trybie Av przy przesłonie 32 migawke mam 8000 i Ev 0 i on mi mowi ze to jest od matówki no to co tu zrobic. Kasy mi nie odda bo z czytnikiem jest wszystko ok. Boje sie ze jak mu oddam aparat do naprawy znowu (jesli mi uzna ze to jego wina ) to bede musiał sobie kupic nowy bo nie bedzie sie nadawał do uzytku
C40d + 70-200 f4 L + sigma 10-20/4-5,6 + 50/1,8 +falcon 8mm + nissin Di622 + Metz ct4
Oddaj aparat do rzeczoznawcy. Ten stwierdzi jaka jest usterka i ewentualnie kto ją spowodował. Z takim orzeczeniem mozesz się zwrócić do serwisu o naprawienie szkody, ewentualnie o odszkodowanie.
Co do udowodnienia że to serwis zrobił - jest proste. Oddając aparat do serwisu zawsze jest (powinien!) opisywany jego stan. Serwis powinien aparat sprawdzić podczas przyjęcia. Jesli na rewersie nie miałeś nic o niesprawności pomiaru światła i guzików to masz podstawę.
Coś czuję że kolega żadnego konkretnego papieru na temat naprawy nie posiada...
Dostałem tylko kartke "Zlecenie wykonania naprawy" jako rodzaj usterki wpisano "czytnik kart pamięc". Na odwrocie jest napisane za co zapłaciłem.
Z tego co sie moge doczytać to jest to chyba demontaż, naprawa czytnika kart, dalej nie moge sie doczytac a dalej jest cos o jakims zwarciu . I jakas tam gwarancja na tą usługe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://yfrog.com/jcmg7151j tu jest link do tego co jest napisane na odwrocie tej kartki
Ostatnio edytowane przez blaniek40d ; 30-07-2010 o 12:00 Powód: Automerged Doublepost
C40d + 70-200 f4 L + sigma 10-20/4-5,6 + 50/1,8 +falcon 8mm + nissin Di622 + Metz ct4