Ale się uśmiałem oglądając aukcję tą o CANOMATIC.Cytuję "Aparat jest wyposazony w lampę błyskową, która często się przydaje. Jest on znanej i cenionej firmy CANOMATIC, podobno jest ona powiązana z Canonem"![]()
Ale się uśmiałem oglądając aukcję tą o CANOMATIC.Cytuję "Aparat jest wyposazony w lampę błyskową, która często się przydaje. Jest on znanej i cenionej firmy CANOMATIC, podobno jest ona powiązana z Canonem"![]()
No a nie? Nie widzisz podobienstwa? Tez na "ce"![]()
...
Dokładnie 50 1.8. A jeszcze to: "Mozliwość własnej aranżacji wnętrza poprzez dowolne ustawianie ścianek działowych" No gotów jestem pomysleć, że sprzedaje ktoś mieszkanie :-)Zamieszczone przez Silent Planet
O obiektywach wiem prawie wszystko
Mam pytanie odnośnie tego blokującego się mechanizmu wbudowanej lampy błyskowej w 20D, czy komuś ten problem się zdażył, bo wystąpił on u mnie jakiś tydzień temu. Aparat nie był uderzony ani nie spadł, a mam problemy żeby otworzyć lampę, tak właśnie jakby blokował się mechanizm wysuwania lampy. Nie wiem co z tym fantem zrobić, bo po kilku próbach lampa się w końcu otworzy, ale to mnie powoli zaczyna denerwować.
50D | 20D+BG-E2 | Canon 28-105/4-5.6 USM | Tamron 17-50/2,8 XR DiII SP | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | CF SanDisk Extreme III 4 GB | Statyw Velbon Sherpa | Lowepro Compact AW | Lowepro Compu Rever AW
Podpiłuj delikatnie pilnikiem do paznokci te dwa dziubki (od spodu) co trzymają lampę. Problem zniknie. Problem dotyczy wielu rodzajów aparatów (rzadko jednak) ale zawsze to pomaga.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Aparat wyraznie daje Ci do zrozumienia ze czas kupic lampe zewnetrznaZamieszczone przez Orzeszek
A mowia ze cyfra nie ma duszy![]()
...
Ale tylko Canon..Zamieszczone przez KuchateK
![]()
Dzięki za radę, a co do faktu kupienia lampy zewnętrznej to się całkowicie zgadzam, tylko na razie finanse nie pozwalają.
50D | 20D+BG-E2 | Canon 28-105/4-5.6 USM | Tamron 17-50/2,8 XR DiII SP | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | CF SanDisk Extreme III 4 GB | Statyw Velbon Sherpa | Lowepro Compact AW | Lowepro Compu Rever AW