Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Dandelion + 1ds mk II/1d mk II - problem

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie Dandelion + 1ds mk II/1d mk II - problem

Witam,
    Czy ktoś uzywa 1ds/1d mk II ze szkłami manualnymi z dandelionem ??
    Jeżeli tak prosiłbym o spis jego C.Fn(Custom funkcions) i P,Fn(Presonal Funkcions).
    Moja prośba wynika ze zakupiłem dandelion do samyang. I tylko na moim ds jest non stop przysłona 0.0. Na innych body np.350d działa bez zająknięcia. Sprzedawca twierdzi ze jedyny problem może leżeć po stronie ww. ostawień. Wykonałem update firmware z 1.1.6 na 1.1.6
    Niestety body dalej zachowuje sie tak samo.
    Co więcej zauwazylem ze po zapięciu obiektywu z dandelionem body się lekko przywiesza- nie działa podświetlenie małych 2 ekranów lcd... Dziwna sprawa...
    Moze ktoś mial juz podobny problem ???
    Juz mi ręce opadają.

Reasumując:
    - chip jest dobrze zamontowany - działa na 350d
    -na 1ds mk II po zapięciu szkła z dandelionem nie działają 2 monochromatyczne ekrany lcd
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

witek8
    Guest

Domyślnie

No bardzo to ci nie pomogę ,bo 1ds mark II poszedł do Żyda, ale używałem go z Samyangiem z wklejonym chipem programowalnym , jak i z przejściówką do starych obiektywów manualnych ze zwykłym chipem. Wszystko chodziło jak należy.Teraz też chodzi na 5d mark II . Ustawień body żadnych szczególnych nie pamiętam żebym robił. Chipy kupowałem na tym polskim znanym serwisie aukcyjnym u sprzedawcy ze śląska, chip programowalny za 99zł,chip zwykły za trzydzieści coś zł. Jutro lecę do brata do stanów jak nie sprzedał to ma on 1ds Mark II i też robił na moim Samyangu zdjęcia,jak będę pamiętał to podepniemy Samyanga z chipem dla pewności czy nic nie zmieniał w ustawieniach w body czegoś i prześle ci na pw ustawienia jego body.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witek8 Zobacz posta
    No bardzo to ci nie pomogę ,bo 1ds mark II poszedł do Żyda, ale używałem go z Samyangiem z wklejonym chipem programowalnym , jak i z przejściówką do starych obiektywów manualnych ze zwykłym chipem. Wszystko chodziło jak należy.Teraz też chodzi na 5d mark II . Ustawień body żadnych szczególnych nie pamiętam żebym robił. Chipy kupowałem na tym polskim znanym serwisie aukcyjnym u sprzedawcy ze śląska, chip programowalny za 99zł,chip zwykły za trzydzieści coś zł. Jutro lecę do brata do stanów jak nie sprzedał to ma on 1ds Mark II i też robił na moim Samyangu zdjęcia,jak będę pamiętał to podepniemy Samyanga z chipem dla pewności czy nic nie zmieniał w ustawieniach w body czegoś i prześle ci na pw ustawienia jego body.
    będę bardzo wdzięczny za ustawienia.
    kupowałem chip chyba u tej samej osoby...
    moj chyba jest wersji programowalnej czyli koszt 99zl
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

Odświeżam wątek, mam ten sam problem na 1DS mark I. Ciągle mam 00. Dandelion jest firmy Pixco.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafar Zobacz posta
    Odświeżam wątek, mam ten sam problem na 1DS mark I. Ciągle mam 00. Dandelion jest firmy Pixco.
    Nie mam dandeliona w 1Ds - wszystko śmiga ideał.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Mam kilka przejściówek z dandelionami. Do pierwszej chipa przyklejałem sam i działa bezproblemowo z 350d, 50d i 5dII. Pozostałe nie stwarzają problemów na 350d i 50d. Właściciel wspomnianego 5dII kupił przejściówkę kompletną i miał problem przysłony 00. Myślę, że głównym winowajcą jest dokładność wklejenia ustrojstwa.
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 20-04-2012 o 12:46
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uprawnienia umieszczania postów