Strona 24 z 29 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

wracając do pasków
    jakiś czas temu a dokładnie na początku 2006 roku tani pasek neoprenowy z odpinaną główna częścią tak że można wąskie paski spiąć razem

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    Howg

jakiś czas temu nabyłem taki oto pasek
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=441

wewnętrzna strona jest neoprenowa więc nie przesuwa się po ubraniu, czerwony materia ltrochę razi po oczach po środku jest pzeszyty gumową taśmą.

na cienkich paseckach ma szybkozłaczki więc można apatat szybko wypiąć. Niestety szybkozłączki są zrobione tak, że po odpięciu aparatu nie można tych paseczków spiąć razem. Niestety.
    Cały pasek dobrze amortyzuje ciężki sprzęt i to mi się podoba.
    Jedyne co mnie zmartwiło to dość nieprecyzyjne wycięcie neoprenu.

Po kilku miesiącach noszenia puszki z M42 200mm mogę ztwierdzic że spełnia swoją rolę.

Pozdrawiam
    zaczął się po ponad 5 latach wykruszać neopren i od jakiegoś czasu szukałem innego z takim samym rozwiązaniem
    ZNALAZŁEM poprzednio z Foto Tipa kupowałem za jakieś 20-30zł
    tu jest za kilkanaście
    polecam dla tych którzy łażą często i długo z aparatem

http://allegro.pl/pasek-uchwyt-do-ap...744263849.html
    http://allegro.pl/pasek-uchwyt-do-ap...744263914.html
    u tego sprzedawcy
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=3900204

jutro odbieram więc jak znajdę chwilę to dam znać czy warto poświęcić 14zł

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    Przerobiłem i ja parę pasków
    Zostawiłem sobie dwa różne
    !d wisi na Pacsafe(czy jakoś tak)
    Zalety.Niepozorny wygląd,wszyte dwie stalowe linki,proste odłączenie paska z dobrym nawet genialnym rozwiązaniem bezpieczeństwa
    Metalowe elementy są bardzo dobrze zabezpieczone i nie maja żadnej styczności z aparatem
    Cena na allegro poniżej 100zl.
    Dwie linki i metalowe łączniki z zabezpieczeniami budzą wyjątkowo mocne zaufanie
    Linki powodują, że nawet w tłumie nikt nie przetnie czy nie zerwie paska.
    Ten pasek jest też bardzo skromny z wyglądu
    Mnie w tym pasku najbardziej podoba się pewny mechanizm odłączenia oraz podkładka na szyję. Także polecam.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ja od czasu D3 polecam pasek u Hesji (forum.nikoniarze), coś koło 60 zł, bez napisów.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Od siebie bardzo polecam paski DOMKE Canon Professional, National Geographic i.... Samsung. Używam Domke do 5D z cięższymi szkłami i daje radę, Samsunga do lżejszego zestawu (60D) i uważam go za bardzo fajny pasek na drugie body - mały, miękki i dyskretny, co bardzo przydaje się kiedy trzeba upchnąć zapasowe body do zapchanej już torby

Z Canonowych pasków fajne były dodawane do 1DII, czerwone, ale MZ to już lekki festyn chodzić z takim.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez notic Zobacz posta
    Paski systemowe są po to by trzymać je jako nówki, dla przyszłego, potencjalnego kupca aparatu. Od kiedy na mojej szyi znalazł się KATA reflex C, jestem zwolennikiem pasków neopronowych.
    Ja z paska od 5DII zrobiłem sobie smycz na klucze. Przynajmniej znajomi mają ubaw
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 05-08-2011 o 12:41 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    zaczął się po ponad 5 latach wykruszać neopren (...) dam znać czy warto poświęcić 14zł
    mój ma chyba z 15 lat i nic się nie wykrusza ani nie siepie.
    no ale fakt, domke kosztował coś koło 90 zł.

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    Mnie w tym pasku najbardziej podoba się pewny mechanizm odłączenia
    plastikowe klamerki???
    no proszę cię.

poza tym o co w tym chodzi? odepniesz część główną i co? dyndają ci dwa krótkie paski przy aparacie?? bo producent - nawet mając te plastikowe klamerki - nie wpadł na to, że jedną można dać odwrotnie i wtedy pasek (po odpięciu części głównej) da się spiąć w bardzo fajny krótki pasek do ręki?

obejrzyj domke. ma dwa metalowe obrotowe karabinki. po odpięciu głównej części paska oba karabinki spinasz ze sobą i masz krótki pasek - do studio czy do domu - idealny.

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Od siebie bardzo polecam paski DOMKE Canon Professional
    no i to jest prawidłowa odpowiedź :wink:

z paska od 5DII zrobiłem sobie smycz na klucze.
    nie jest ciut... za szeroki? :rolleyes:
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    nie jest ciut... za szeroki? :rolleyes:
    I tak zawsze noszę go w kurtce/torbie, a ma tą zaletę, że bardzo ciężko go zgubić )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mój ma chyba z 15 lat i nic się nie wykrusza ani nie siepie.
    no ale fakt, domke kosztował coś koło 90 zł.
    Mój również jest nie najmłodszy, kupiłem na giełdzie za 3 dyszki, na razie żadnego zgrzytu, oby tak dalej.
    obejrzyj domke. ma dwa metalowe obrotowe karabinki. po odpięciu głównej części paska oba karabinki spinasz ze sobą i masz krótki pasek - do studio czy do domu - idealny.
    Jednak wygodniejszy jest zwykły uchwyt Canona, E-1 albo E-2, jak to się zepnie razem z paskiem na szyję to jest rewela.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 05-08-2011 o 13:57 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

plastikowe klamerki???
    no proszę cię.
    Moją opinia dotyczyła Packsafe gdzie są karabinki (a nie plastikowe klamerki), zabezpieczone przed przypadkowym otwarciem oraz dodatkowo osłoniete neoprenowymi ochraniaczami.

Packsafe używam razem z Canon E1.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z Canonowych pasków fajne były dodawane do 1DII, czerwone, ale MZ to już lekki festyn chodzić z takim.
    Proszę jak się to zmienia. Mam oryginalny pasek od 650-tki obecnie przy 350D i jest to najbardziej dyskretny pasek jaki miałem. Obecna wiocha nie ma do niego żadnego startu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kupiłem na giełdzie za 3 dyszki
    farciarz :wink:
    to są właśnie takie zakupy, które pamięta się latami.

Jednak wygodniejszy jest zwykły uchwyt Canona, E-1 albo E-2, jak to się zepnie razem z paskiem na szyję to jest rewela.
    dokładnie.
    tak właśnie tego używam: body + grip + E1 + krótki domke - wtedy jest pełen komfort i pełna satysfakcja.

przypomniałem sobie do czego używam długiego paska - bo jest to dość rzadkie - praktycznie dopinam go tylko wtedy, gdy grozi mi konieczność zmiany szkła w terenie - bez zawieszenia body na szyi nie da się tego dokonać "w locie".

Moją opinia dotyczyła Packsafe gdzie są karabinki
    rzeczywiście
    w takim razie faktycznie, jest to mocowanie pancerne.

Packsafe używam razem z Canon E1.
    no i właśnie
    witaj w klubie "lepszych pasków" (i E1) :wink:
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jeszcze odnośnie, czy E-1 i E-2 mają uchwyty tej samej wielkości?

Miałem kiedyś E-1 i był idealny pod względem rozmiarów, ale nie używam już gripów, więc rozglądam się za czymś na gwint statywowy. Patent z szybkozłączką mz odpada, bo jak przyjdzie do użycia statywu to mam kilka ładnych minut szamotaniny z paskiem jak w banku

Strona 24 z 29 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów