Strona 17 z 29 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    Polecam http://www.optechusa.com/
    pozbylem wszystkich innych paskow o zakupilem optech, badzo faje duzo kombinacji, mocowanie do szelek, do plecaka itp i td
    Ile ta przyjemność kosztuje i czy jest polski dytrybutor ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Tak poczytałem Wasze wpisy i chyba kupię sobie pasek, bo ten dołączony do "puszki" jest strasznie niewygodny. Szczególnie latem, strasznie szybko się nagrzewa :/ Ale to się zmieni
    Pozdrawiam Canonierów

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskardj92 Zobacz posta
    ............Szczególnie latem, strasznie szybko się nagrzewa.........
    Pasek czy szyja ........... ;-)

........Pozdrawiam Canonierów
    THX i wzajemnie :-)
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 04-12-2009 o 23:33 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    @ _igi

Właściwie wszyscy produkujący paski do aparatów mają w swojej ofercie paski z klamrami/zatrzaskami. Z wiodących -Tamrac, Lowepro, Op/Tech, nawet Canon ("pro camera strap" -tu akurat jest karabińczyk). Generalnie nie sposób tego "nie znaleźć", wręcz mało kto oferuje teraz porządne paski bez tego ustrojstwa :/ Komuś chyba nie chciało się poszukać albo ja nie zrozumiałem o co chodzi...
    Nie musisz od razu najeżdżać, po prostu - zapytałem się czy coś takiego istnieje i pociągnąłem temat nieco dalej. Znalazłem sobie LowePro za pięć dychów i jakoś niebawem będę musiał zainwestować, bo oryginalny mnie wkurza - rzuca się w oczy, jest za krótki i niewygodny.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak poczytałem Wasze wpisy i chyba kupię sobie pasek, bo ten dołączony do "puszki" jest strasznie niewygodny. Szczególnie latem, strasznie szybko się nagrzewa :/ Ale to się zmieni
    Pozdrawiam Canonierów
    Latem jeszcze jakoś obleci, ale w zimie, jak go trzeba założyć na płaszcz, przebrnąć przez czapkisłuchawkikapturyszaliki i inny syf, to się zdjęć robić odechciewa już.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 05-12-2009 o 04:21 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony

Domyślnie

Nie musisz od razu najeżdżać, po prostu - zapytałem się czy coś takiego istnieje (...)
    Nie taki był mój zamiar, ale skoro już o tym mowa, to wypadałoby chociaż przejrzeć wątek przed zadaniem pytania. Niemal pod każdym podanym linkiem jest pasek z klamrami. Leniuch :P

A na temat samych klamerek w paskach do aparatu była nawet krótka dyskusja, tylko nie pamiętam czy w tym konkretnym wątku czy w jakimś pokrewnym. Martwiłem się o niezawodność/bezpieczeństwo takiego rozwiązania, ale jak dotąd chyba nikt nie zgłosił tragicznego (ew. niemal tragicznego) przypadku z udziałem klamerek. Mnie osobiście nadal martwi jednak kwestia złej woli osób trzecich, bo z moim szczęściem zaraz po założeniu takiego paska trafię na tego jedynego "dowcipnisia", a zaklejanie klamerek kropelką... :cool:

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

z moim szczęściem zaraz po założeniu takiego paska trafię na tego jedynego "dowcipnisia", a zaklejanie klamerek kropelką... :cool:
    przypomnę tylko mój post w tym samym wątku:
    http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=41

pasek DOMKE z metalowymi karabinkami - imho nie ma nic lepszego (poza quickstrap'em oczywiście ). paski do dostania bez większego problemu na allegro, drogie, ale warte swojej ceny.

tu jeszcze coś o tym pasku:
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic/784251
    tu więcej fot:
    http://www.rakuten.co.jp/mitsuba/445...449262/464608/

poniżej na foto mój aparat z paskiem w wersji krótkiej: pasek odpięty, pozostałe dwa krótkie odcinki spięte razem (dodatkowo na pasku pilot) - idealne do chwytania ręką - metalowe karabinki nigdy nie sprawiły problemu ani tez wrażenia, że coś mogłoby odpaść albo sie otworzyć - po prostu nie ma takiej możliwości. a pasek ma już z 15 lat.

na plastikowym zatrzasku to faktycznie - bałbym się powiesić cokolwiek... :-|
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 10-12-2009 o 23:32
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie potrzebnie byś się bał. Od lat korzystam z Lowepro Voyager. Chwalę sobię, że jak mam ze sobą kilka korpusów to mam wymienny jeden pasek na daną chwilę - no a jak trzeba to podłączam drugi, trzeci...

Uzależniony

Domyślnie

Rozwiązanie jak w DOMKE (identyczny pasek ze swoim logo Canon sprzedaje właśnie jako "pro strap") ma tą zaletę, że aparat można przypiąć sobie do jakichś D-ring'ów, a jeśli się nie mylę (?), te karabinki są dodatkowo obrotowe.

mxw jak z długością tych pasków -ile toto ma na takiego rozsądnego max'a, tzn żeby za przelotką został jakiś margines bezpieczeństwa -da się aparat przyłożyć do oka po przypięciu do ramion plecaka (wiem umiejscowienie D-ringów i długość szyi bywają różne...)?.

Co do wytrzymałości plastików, to już od dawna nie takie rzeczy się na nich wiesza, ale taką klamrę pod jakimś obciążeniem odpina się jednym zręcznym ruchem dwóch palców także z tego względu wolałbym karabinki. Ja jednak dopóki osobiście nie pomacam, to zostanę przy fabrycznym rozwiązaniu, zwłaszcza że te podgumowywane paski jakoś mnie nie kręcą

EDIT:
    Hehe, taki stary wątek, a nadal o paskach do "apartów"
    Ostatnio edytowane przez APP ; 11-12-2009 o 01:24

Pełne uzależnienie

Domyślnie

EDIT:
    Hehe, taki stary wątek, a nadal o paskach do "apartów"
    Może stary, ale nowe aparaty się pojawiają, a więc nowe paski są potrzebne

Uzależniony

Domyślnie

Aparaty tak, a aparty?