Pokaż wyniki od 1 do 10 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Mieszany widok

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja dopiszę, że denerwuje mnie samo mocowanie paska w sprzęcie Canona. Zamiast dwóch obrotowych uch (uszek?), do których kiedyś przyzwyczaiłem się w Sony 707, są mocowania ustaiwiąjące pasek w pozycji pionowej. To zdaje egzmin z obiektywem 50 mm, ale przy noszeniu aparatu z podpietym Tamronem 28-75 aparat naturalnie ustawia się obiektywem w dół. Przez to pasek mam w trochę dziwaczny sposób wyciągniety do tyłu. Gdyby zamiast sztywnego mocowania byłyby zamocowane obrotowe uchwyty, odpadłby problem paska zasłaniającego wizjer - zwykle układałby się w taki sposób, że nie zasłaniałby matówki, co najwyżej samo LCD.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    aparat naturalnie ustawia się obiektywem w dół. Przez to pasek mam w trochę dziwaczny sposób wyciągniety do tyłu. .
    wlasnie dlatego po 6 miesiacach uzywania aparatu zauwazylem ze w miejscu polaczenia aparat-pasek te waskie parciane paski zaczely sie przecierac
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    A ja dopiszę, że denerwuje mnie samo mocowanie paska w sprzęcie Canona. Zamiast dwóch obrotowych uch (uszek?), do których kiedyś przyzwyczaiłem się w Sony 707, są mocowania ustaiwiąjące pasek w pozycji pionowej.
    gdybyś do aparatu doczepił jakieś metalowe (lub nawet plastikowe) kółka czy uszka, to po pół roku miałbyś wytrzaskaną dookoła obudowę body, a tak masz tylko lekko nadtarty pasek...

zależy też od jakości paska: mój DOMKE ma coś pomiędzy 5 a 10 lat i trochę widać obtarcia przy samym mocowaniu, ale są naprawdę niewielkie i tylko z jednej strony.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 27-11-2005 o 13:54
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów