Strona 25 z 29 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    plastikowe klamerki???
    no proszę cię.
    No to cię zaskoczę... Na pasku Tamraca noszę już aparat dobre 5-6lat... od 20D+kit po 5DII+BG-E6+70-200/2.8+580EX i 1N+PB z tym samym obiektywem i lampą, i ani razu nic się nie odpięło, ani klamerki się nie poluzowały, dalej trzymają mocno jak diabli... Jedynie trochę się powycierały już same parciane paski, ale klamerki dalej 100% jak nowe... więc bez obaw i paniki...

Faktem jest że nie są to najtańsze paski, ale niestety za jakość trzeba się trochę wykosztować... choć 90zł to chyba nie tak dużo...

W Pacsafie jakoś nie mogę się przekonać (choć już kilkukrotnie go oglądałem i przymierzałem się do zakupu) do tych końcówek przypinanych do aparatu, ta taśma parciana jakoś nie wyglądała mi na superwytrzymałą i chyba nie jest już wzmacniana linką???
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ja akutalnie mam:
    Quick Strap na 1 body (po nieco ponad pół roku złamałem jakiś zatrzask i teraz trochę boję się go używać)
    Pasek od 20d i 7d które leżą gdzieś w szafce (7d nie nie odpakowany nawet)
    Pasek neoprenowy matin 35mm - wygodny i miękki, system taki jak paski oryginalne

Niedługo czeka mnie zakup czegoś na 2 body, ew. reportera na 1 a 2 body na pasku matin.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    plastikowe klamerki???
    no proszę cię.
    Lowepro w paskach z serii Voyager stosuje plastikowe "klamerki" i nie ma takiej opcji aby "klamerka" sama się odpięła (czy to pod ciężarem sprzętu czy też z powodu nieuwagi użytkownika) - sprawdzone w boju. Jak pokazuje praktyka, to że zapięcia wykonane są z plastiku jeszcze o niczym negatywny nie świadczy.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

u mnie 1d wisi na Packsafe
    Wszystkim polecam tą świetną (moim zdaniem) konstrukcję
    Stalowe linki daja poczycie solidnosci
    Do tego dochodzi jeszcze jakoś wykonania i dbałość o szczegóły 9Zabezpieczone karabińczyki przed odpięciem i przed porysowaniem

Drugie body prawie wcale nie używane ma podpiętego R-strapa
    Fajny,ale przy Packsafe nie grzeszy "pewnością".
    Dlatego przygowuje sie powoli albo na wymianę na drugiego Packsafe,albo na wszycie w R-strapa linki.Tylko, że szkoda mi przerabiać pasek tak mało używanego kompletu.
    i pewnie cały duży komplet 50d z R-strapem i gripem wyladuje na allegro
    Ale faktycznie Packsafe mogę polecić każdemu,bez względu co na nim powiesi.
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie

nie zebym kogoś reklamował czy coś ale jeżeli chodzi o pasek to powiemwam że ten szeroki pasek katy http://allegro.pl/kata-reflex-e-pase...725745938.html sprawdza się idealnie, może i klamry są plastikowe ale nie ma opcji żeby to przy normalnym użytkowaniu się rozwaliło, w przypadku lowepro voyager to samo jednak tam można poprostu niechcący tą klamrę odczepić, dlatego postawiłem na katę, no i dodatkowo możesz sobie do podręcznych kieszonek włożyć po 2 karty pamięci, a jeżeli nosisz plecak to tylko odczepiasz pasek a te zaczepy mocujesz na troczkach przy szelkach na plecaku, super sprawa polecam każdemu kto ma ciężki sprzęt

Domyślnie

Ja po dłuższym szukaniu trafiłem na pasek a właściwie szelki OP/TECH Dual Harness i rewelacja szelki można konfigurować na kilka sposobów tzn można nosić 2 aparaty lub jeden z boku a z drugiej strony podpiąć obiektyw. Można też nosić aparat z przodu jak komu wygodniej. Zatrzaski trzymają porządnie nie ma możliwości wypięcia. Można kupić dodatkowe paski i konfigurować jak się chce.
    Przeszedł test 2 tygodnie łażenia po Paryżu nie czułem że noszę aparat z gripem a zdrugiej strony 2 obiektywy.

tu link do demonstracji
    http://www.youtube.com/watch?v=v7zWH9qkiYs

tu można kupić

Regulamin CB pkt 8.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 15-08-2011 o 09:36
    Canon 550d + canon 18-55 Canon 70-300 lampa statywy filtry i inne badziewie

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Polecam Domke Gripper Camera Strap 1.5" (Quick Release), bardzo wygodny o długości mniej więcej jak oryginalny (by CANON), szybko można go wypiąć, a spinając ze sobą końcówki uzyskujemy wygodne nosidełko, dodatkowo wplecione gumowe linki skutecznie ograniczają ześlizgiwanie się paska z ramienia. Naprawę bardzo przyjemny pasek, - no i dyskretniejszy.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ktoś może wie czym się różni Nikon AN-DC1 od AN-DC3? Wiem, że do innych body się je dodaje, ale na zdjęciach wyglądają identycznie. Mam nadzieje, że moje pytanie tu to nie faux pas, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi w necie, a nie będę konta na nikoniarzach zakładał, jak 3 lata w rękach nikona nie miałem.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    u mnie 1d wisi na Packsafe
    Wszystkim polecam tą świetną (moim zdaniem) konstrukcję
    Stalowe linki daja poczycie solidnosci
    Do tego dochodzi jeszcze jakoś wykonania i dbałość o szczegóły 9Zabezpieczone karabińczyki przed odpięciem i przed porysowaniem
    Moja opinia była podobna. Niestety po trzymiesięcznym użytkowaniu podkładka na szyję ma już mocne ślady przetarcia.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Polecam Domke Gripper Camera Strap 1.5" (Quick Release), bardzo wygodny o długości mniej więcej jak oryginalny (by CANON), szybko można go wypiąć, a spinając ze sobą końcówki uzyskujemy wygodne nosidełko, dodatkowo wplecione gumowe linki skutecznie ograniczają ześlizgiwanie się paska z ramienia. Naprawę bardzo przyjemny pasek, - no i dyskretniejszy.
    Również uzywam tego paska i jest super, tylko nieco przydrogi
    Dobre sa też paski f-my MATIN, niezła jakość za rozsądną cenę.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 25 z 29 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów