Cytat Zamieszczone przez aqua
Interesuje mnie pasek do apartu ale taki ktry by był szybko odpinany, ma cos takiego Lowepro.
Ktos uzwa takiego lub podobnego?
ja takiego używam od zawsze (dlatego moje EOSy mają do dziś dziewicze paski, przy odsprzedaży jak znalazł ;-)), bo chodzenie z czarnym, niebieskim czy brązowym (czerwone też były?) napisem na pasku/paskiem kojarzy mi się wyłącznie z wycieczką niemieckich emerytów...

mój pasek jest cały czarny, lekko gumowany z jednej strony (ale nie elastyczny) żeby się nie zsuwał z ramienia, ma dwie klamerki do szybkiego odpięcia, po odpięciu pozostaje tak z 10 cm paska z każdej strony aparatu, akurat tyle, żeby zmieściło się np. mocowanie pilota (RC-1), i co najważniejsze: po odpięciu "głównego" paska, te krótkie spinają się razem i tworzą taki krótki 20cm pasek.

i generalnie najczęściej tak aparat jest używany: w domu, w studio, przy wszelkich "pracach" na statywie itp. itd. generalnie nie wypobrażam sobie inaczej, wygoda pełna, wygodne chwytanie za ten krótki pasek, a teraz np. aparat leży na biurku, i pasek nie zawadza dookoła niego, albo np. - czego można bać się najbardziej - że ktoś się zaczepi o pasek i zwali aparat na ziemię.

długi pasek dopinam tylko na jakieś większe wyjścia, gdy faktycznie mu grozi, że na mnie zawiśnie

pasek kupiony dawno, ale u nas, chyba w rays, jak ktoś chce, to jest szansa, że odszukam nazwę i firmę...