Strona 9 z 29 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Zamówiłem :-)
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73325029
    mam nadzieję że będzie ok :-) jak nie to przyda się do statywu :-)
    Właśnie taki pasek mam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Pasek ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73325029 ) dotarł do mnie dziś rano. Jest ok . Jego lekka rozciągliwość bardzo mi się podoba :-) , aparat nie szarpie karkiem jak trzeba przebiec kawałeczek :-)

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Dla mnie np pasek w 350d jest sztywny i noszac go na karczychu strasznie uwiera - dlatego tez chyba pomysle o zmianie
    5D + L

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Pasek ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73325029 ) dotarł do mnie dziś rano. Jest ok . Jego lekka rozciągliwość bardzo mi się podoba :-) , aparat nie szarpie karkiem jak trzeba przebiec kawałeczek :-)
    Mam podobny (markowany przez Hamę). Rzeczywiście nie upija tak jak oryginalny canon'owski jednak moim zdaniem ma jedną wadę. "Szluwki" (jakkolwiek zwał) sprawiają wrażenie dość luźnych, możliwe że to tylko mój egzemplarz tak ma. Po zapięciu mam wrażenie że z czasem pasek może się sam wypiąć... w oryginalnym jak wszystko się zapnie i zablokuje to nic nie jest luźne i wygląda solidniej... No cóż - coś za coś.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

www.optechusa.com modele PRO LOOP
    Natknąłem się na nie kilka lat temu przeglądając jakieś pismo z UK , robią dobre wrażenie i nie są szaleńczo drogie , tyle że trzeba kupować online lub na Zachodzie .

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Howg

jakiś czas temu nabyłem taki oto pasek
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=441

wewnętrzna strona jest neoprenowa więc nie przesuwa się po ubraniu, czerwony materia ltrochę razi po oczach po środku jest pzeszyty gumową taśmą.

na cienkich paseckach ma szybkozłaczki więc można apatat szybko wypiąć. Niestety szybkozłączki są zrobione tak, że po odpięciu aparatu nie można tych paseczków spiąć razem. Niestety.
    Cały pasek dobrze amortyzuje ciężki sprzęt i to mi się podoba.
    Jedyne co mnie zmartwiło to dość nieprecyzyjne wycięcie neoprenu.

Po kilku miesiącach noszenia puszki z M42 200mm mogę ztwierdzic że spełnia swoją rolę.

Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie Pasek do aparatu - jakiś ciekawy zamiennik (?)

Pytanie mniej więcej jak w temacie, a dokładniej to chodzi mi o pomoc w znalezieniu jakiegoś fajnego i solidnego paska, który nie je...świeciłby po oczach białymi napisami tak jak te oryginalne (w 350D to już tragedia po prostu).
    Ideał - prosty, "naturalny" w dotyku, spokojne kolory, najlepiej gdyby pasek był taki sam po obu stronach, bez neoprenowych/gumowych wstawek - w sumie to blisko ideału był chyba mój stary pasek od EOS'a 300 (po zdrapaniu napisów), ale to dawne dzieje i paska już nie ma.
    Oczywiście jakieś tam zdobnictwo (luźne niezobowiązujące hipisowskie wzorki) czy neoprenowa technologia oczywiście przejdzie, ale to już wymaga indywidualnego rozpatrzenia.

Dodatkowy problem i pytanie jednocześnie - jest tego wszystkiego trochę na rynku, ale w większości (a chyba wszystkie "markowe", Lowepro, Tamrac.. ktoś jeszcze to robi?) wyposażane są w zatrzaski - nie wiem... może jestem przewrażliwiony, ale jakoś nie mam aż takiego zaufania do zatrzasków, wolałbym (i stąd m.in. mój problem) coś bez tego wynalazku. Ewentualnie czujcie się zachęceni jeśli macie jakieś doświadczenia z takimi paskami i możecie na konkretnym życiowym przykładzie wyprowadzić mnie z ... błędu(?).

Czy zostaje mi tylko Matin? Czy ktoś miał to w ręku? jak to jest uszyte/podszyte i wykończone? Ogólnie może macie jakieś "pewniaki" itp? A może farbowanie oryginału, ciekawe czy to ktoś przerabiał?

Edit:
    Może ktoś wie gdzie można w kraju dostać:
    Canon Canon EW-100 (link1) (link2)
    Canon Professional Strap 1 - Black (link)
    Canon Wide Lens Strap (link)
    ewentualnie Canon L3 Neck Strap (link)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 12-06-2007 o 08:33

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mniemam ,ze Cie razi Twoj pasek Digital wiec jak chcesz to go odkupie od Ciebie:wink: ja nie mam zadnych wymagan a po prostu potrzebuje pasek jakikolwiek
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Proponuję pasek z napisem "ЗЕНИТ"
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 9 z 29 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów