Strona 23 z 29 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    no właśnie, czasami nie za szybko ? jak trzyma ta klamra, trzeba porządnie nacisnąć aby wypiąć czy wypina na "dotyk" ?
    No na początku podchodziłem do tych szybkozłączek jak "do jeża" i miałem obawy czy mi się to samo kiedyś nie wypnie, ale by to wypiąć trzeba dość mocno nacisnąć - na razie sprawują się bdb. Mają one jeszcze jedną fajną funkcję jako że jedna jest "męska" a druga "żeńska" po odpięciu paska można spiąć je razem i mamy króciutki pasek tak że można w dłoni trzymać

Coś już napisał

Domyślnie

Nie ma strachu, że cięższy sprzęt typu 5d+bp+lampa+24-70 może się w jakiś sposób odpiąć bądź zerwać?
    Czy do takiego zestawu lepszy pasek stały - tak jak oryginalny, tylko lepiej wykonany?

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tibby Zobacz posta
    Nie ma strachu, że cięższy sprzęt typu 5d+bp+lampa+24-70 może się w jakiś sposób odpiąć bądź zerwać?
    Czy do takiego zestawu lepszy pasek stały - tak jak oryginalny, tylko lepiej wykonany?
    spoko wodza, nie ma strachu

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Starszy pasek z takim rozwiązaniem czyli klamerki odpinające szerszą część mi wytrzymał na szyii z 40d z gripem i Sonnarem 4/300mm
    nie masz co się obawiać samoczynnego wypięcia

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przerobiłem i ja parę pasków
    Zostawiłem sobie dwa różne
    !d wisi na Pacsafe(czy jakoś tak)
    Zalety.Niepozorny wygląd,wszyte dwie stalowe linki,proste odłączenie paska z dobrym nawet genialnym rozwiązaniem bezpieczeństwa
    Metalowe elementy są bardzo dobrze zabezpieczone i nie maja żadnej styczności z aparatem
    Cena na allegro poniżej 100zl.
    Dwie linki i metalowe łączniki z zabezpieczeniami budzą wyjątkowo mocne zaufanie
    Linki powodują, że nawet w tłumie nikt nie przetnie czy nie zerwie paska.
    Ten pasek jest też bardzo skromny z wyglądu

Drugi to Black R-strap
    Wisi na nim 50d za płytkę manfrotto.
    Jest bardzo fajny i bardzo wygodny
    Ale posiada jedna sporą wadę
    Można go przeciąć zwykła żyletką i aparat spada z właściciela
    Obiecuje sobie,ze w końcu naszyje drugą taśmę i między nie wszyje stalowa linke
    Chodzi mi tylko o przecięcie nożem, bo bywało, że wisiał na nim!D i było OK
    Sprzęt jest dość drogi Nie wpadam w histerie,ale wole mieć mocne zabezpieczenie.
    Nieraz parę zł jest warte duuużo więcej
    Dodam jeszcze, że w plecaku mam karte bluedog,powodująca włączenie sie bardzo głośnego alarmu po oddaleniu plecaka od mojego telefonu o utawiona odległość.No i sie go nie zapomina/gubi.
    Ale wracając do pytania założyciela polecam naprawdę ten pierwszy pasek
    Skromny,bardzo mocny i dość łatwo odłączalny
    Linki są w necie,a zainteresowanym znajdę nazwy i podam linki
    Nie wiem jak nosi sie je w lecie, bo dopiero teraz je mam,
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

A że tak zapytam, jak spisuje się ta karta? nie traci sygnału? Korzystasz z tego tylko na wolnym powietrzu, czy także w budynkach (np. Kościół, sala, itp.).

A co do pasków, to jeden z moich Tamraców, po kilku latach intensywnego użytkowania zaczyna się przecierać w okolicy uszek mocujących aparatu. Klamerki nadal trzymają bardzo mocno i nie widać, żeby były jakieś luzy. Także nadal mogę je spokojnie polecić.

Choć zaczynam się zastanawiać czy nie kupić do nowej puszki właśnie PackSafe'a, bo po przypięciu na chwilę oryginału o mało co nie dostałem zawału widząc te świecące napisy, które wołają "ukradnij mnie!"
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    Zalety.Niepozorny wygląd,wszyte dwie stalowe linki,proste odłączenie paska z dobrym nawet genialnym rozwiązaniem bezpieczeństwa
    (...)
    Dodam jeszcze, że w plecaku mam karte bluedog,powodująca włączenie sie bardzo głośnego alarmu po oddaleniu plecaka od mojego telefonu o utawiona odległość.No i sie go nie zapomina/gubi.
    Podaj proszę jakieś namiary na taką kartę... wygląda na fajną zabawkę a szybkie wyszukanie w sieci nic mi nie znalazło.

A po drugie... obawiam się że taki pasek (PacSafe) i tak dosyć łato obciąć jakimś mulitoolem...

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    Metalowe elementy są bardzo dobrze zabezpieczone i nie maja żadnej styczności z aparatem
    Cena na allegro poniżej 100zl.
    Dwie linki i metalowe łączniki z zabezpieczeniami budzą wyjątkowo mocne zaufanie
    Linki powodują, że nawet w tłumie nikt nie przetnie czy nie zerwie paska.
    Ten pasek jest też bardzo skromny z wyglądu
    ja też mam Pacsafe i również polecam
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Też początkowo nie umiałem nic znaleźć, ale wkońcu trafiłem na te kilka linków:
    http://www.engadget.com/2010/09/28/b...ls-of-aural-t/http://www.thetraveleditor.com/artic...on_System.htmli sklepik producenta: http://shop.secu4.com/
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oj bardzo przepraszam,ze nie podałem tych namiarów,ale widzę że kolega mnie wyręczył.
    Karta spisuje się bardzo dobrze.Bywało,że wchodziłem do pracy i zapomniałem ją wyłączyć.Wyjście z tel w kieszeni z pokoju powodowało natychmiastowy alarm karty schowanej w kieszonce plecaka.
    Co do cięcia paska multitoolsami ...itd
    Jasne,że nie ma jednej pewnej metody na złodzieja.
    Nawet zostawienie w domu aparatu nie jest równoznaczne z tym,że jak wrócisz to będzie czekał w szafie
    Cała "zabawa" ze złodziejami polega na tym by możliwie mocno utrudnić im życie
    Stosowanie paru sposobów jednocześnie to jest chyba to.
    Stalowa linka wszyta w pasek powoduje, że normalny scyzoryk,czy żyletka już nie wystarczą. "Wyjący"plecak może spowodować (nie musi),że złodziej go odrzuci(to nie alarm samochodowy do których ludzie przywykli).Pewnie,że można jeszcze zastosować walizkę kopiącą prądem (nie jest to zgodne z prawem!) czy inne zabezpieczenia
    Większa ilość zabezpieczeń powoduje lepszą ochronę naszej własności
    I na koniec jeszcze dodam
    Każde (nawet najmniejsze)zabezpieczenie przed złodziejem powoduje lepsze samopoczucie... właściciela . I o to też chodzi.
    Zabezpieczam swój plecak,swój aparat,swój portfel przede wszystkim po to, by się czuć bezpieczniej,czyli lepiej .
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Strona 23 z 29 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów