A w tym LowePro Transporter jak zapobiec okręcaniu się paska? Nie ma karabińczyka więc się samo nie odkręci..
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
specjalnych tendencji do skręcania się nie zauważyłem, zawsze można odpiąć na moment zatrzask i rozkręcić, jak mi się wydaje
właśnie do paska torebka na karty przyczepiona jest dwoma rzepami, obejmującymi go wokół, solidnie trzyma
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
Oglądam te paski LowePro i zastanawiam się nad Transporterem lub Voyagerem. Widzę, że są wykonane z różnych materiałów, poza tym nie widzę różnic.
Czy jest jakaś istotna różnica między tymi materiałami w użytkowaniu codziennym ( neopren vs Diamond Ripstop) ?
Plusem Transportera jest znacznie większy zakres regulacji długości paska ( tyle , że jak dla mnie długość Voyagera C jest optymalna i nie wymaga modyfikacji , ale to indywidualna sprawa ) , Voyager jest za to szerszy. Doświadczenia z Diamond Ripstop nie mam , neopren jest bardzo mocny , miły w dotyku , elastyczny , dobrze amortyzuje wagę sprzętu przy noszeniu na szyi - ale jak zawsze najlepiej samemu spróbować ... Braku karabińczyków nie odczuwam , pasek ( chyba dzięki swojej szerokości ) nie ma tendencji do okręcania się. Na koniec mogę napisać , że Voyagera C uważam za bardzo udany zakup.
Oczywiście torebkę na karty można odpiąć ( sam tak zrobiłem ).
6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...
Właśnie nosze się z zamiarem kupna jakiegoś paska i mam zapytanie do użytkowników LowePro Transporter i Voyager C. Czy w obu paskach jest tak że przesuwa się pasek a osłona szyi pozostaje na miejscu bo ze zdjęć wynika że ma tak tylko Transporter.
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
Pomacać i zobaczyć łatwo powiedzieć niestety mieszkam w fotograficznej czarnej dziurze. Musiał bym jechać pewnie do Gdańska może Torunia aby to zobaczyć.
Mi chyba najbardziech chodzi o to aby on się łatwo przesuwał. Nie lubię nosić aparatu przewieszonego przez szyję ale przez ramię na ukos (tak jak torbę) wygodniej się chodzi ale niestety chcąc zrobić fotkę niezbyt łatwo się wyplątać z krótkiego paska a przesuwanie oryginalnego tempego jest mago wygodne no i jest on troszkę za krótki dla mnie.