Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 169

Wątek: Yervant - Master of Wedding Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

pełną para 580exII czasem ledwo starcza to raczej "jakieś" 100W nie specjalnie da rade
    no comment...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Fajna lampeczka Do doświetlenia wewnątrz pomieszczeń i nocnych plenerów jak znalazł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    pełną para 580exII czasem ledwo starcza to raczej "jakieś" 100W nie specjalnie da rade
    ale tym się inaczej świeci, blisko młodych, blisko twarzy....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja chyba jednak pójdę w jerwantówki........
    zawsze to trochę taki ahtystyczny lansik , hehhe :-)
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 06-08-2010 o 10:27 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie doświetlisz tym całej postaci w pełnym słońcu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Nie doświetlisz tym całej postaci w pełnym słońcu.
    dlatego napisałem że to raczej do facjat PM.

ja już mam strategię:

- 2 x 430 EX plus parasolki
    - 2 jerwantówki
    - blendy

to będzie moje świecenie.
    tam gdzie można będę się starał jerwancić, bo lubię widzieć efekt świecenia w wizjerze.

I cała "Warszawa" moja

Miasto
    wawa

Domyślnie

I jeszcze stado tragarzy ci się przyda.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    hehe kojot3.0 wynajmie na swoim slubie fotografa za tysiac dwiescie pln
    Żebyś się nie zdziwił, jak to nie jeden za 1200 zrobi o wiele lepsze foty niż ten za 3000 ...
    A to że se nakupujesz sprzętu za 30 tysi nie uprawnia od razu do tego żeby brać 3K. Bo mi zaczniesz o amortyzacji zabawek mówić...
    Poza tym bardziej mi chodziło o to że w polskich realiach, czyli zarobków średnio wynoszących 2k zarób se jeden z drugim na ślub... To jest masakra. ??I do tego pracuj ze 2 miesiące na fotografa.O to mi chodzi... Ale na tym forum, jak i na innym panowie mądrale fotograficy mają racje... Ciekawe co większość z Was zrobiła by bez photoshopa i ile w tedy były by warte wasze prace zrobione na tym wspaniałym sprzęcie....
    Ostatnio edytowane przez kojot3.0 ; 07-09-2010 o 15:06 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    Żebyś się nie zdziwił, jak to nie jeden za 1200 zrobi o wiele lepsze foty niż ten za 3000 ...
    Gdyby tak było, ci za 3k nie mieli by klientów, a co dopiero ci za 6 czy 8. Polskie realia są takie jak wszędzie, są ludzie którzy będą szukać fotografa za 1200 są i tacy dla których 6k to nie jest dużo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    tak ? to pokaż linka do kogoś kto robi super foty za 1200 zł.
    Sam się zdziwisz. Bo ciężko ci będzie znaleźć.

cały problem polega na tym, że aby robić DOBRE foty ślubne, trzeba zainwestować - pieniądze i czas. Również czas na obróbkę. A jeśli czas na obróbkę, to wtedy fotografia ślubna zaczyna być głównym zajęciem, a jak głównym zajęciem, to nie ma czasu na inne zajęcia, a jak nie ma czasu na inne zajęcia, to trzeba robić tylko śluby - a jak robić tylko śluby, to nie można brać 1200 zł - bo nie przeżyjesz za to.

Poza tym zaczyna mnie denerwować ten krzyk "Drogo !!!"....
    Jakoś pary młode mogą wydawać te 3-6 tysięcy na zespół, na sale itd., czemu więc mają nie wydać tyle na fotografa ?

Dlaczego robienie zdjęć ma być "gorszym" zajęciem innych ?

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów