Pokaż wyniki od 1 do 10 z 169

Wątek: Yervant - Master of Wedding Photography

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    A dopuszczasz do siebie myśli ze niektórzy tyle zarabiają na miesiąc na budowie, czy w kopalni?? I co ? Więcej się narobisz ? Branie za foty 4k czy 6 to jakaś paranoja. Nawet choćby to był jakiś artysta nie wiadomo jakiej sławy....
    A co z braniem 100 tys. za udział w reklamie? Wiadomo, w stosunku do ciężko pracujących (w kopalni, choćby) to trochę nieuczciwe, ale tak już jest.
    A weź np. architekta, który wpadnie na jakiś genialny pomysł, który zrewolucjonizuje rynek budowlany, albo naukowca, który przypadkiem, niewielkim nakładem pracy, dokona wielkiego odkrycia, albo jeszcze milion innych podobnych profesji (podałem te, które mi przyszły do głowy). Niby nie narobili się zbytnio, ale chyba nie odmówisz im tego, że kasa im się należy?
    Podobnie artyści (również fotografowie) - niby tylko pstryk, tudzież ruch pędzla, tudzież zaśpiewanie czegoś, czy jeszcze coś innego.
    Nie ma więc chyba co się czepiać fotografów, którzy życzą sobie kilka tysięcy za reportaż.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rakan Zobacz posta
    masz pełną rację...ale nie wszyscy to rozumieją...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

a wiesz co oznacza zapis: IF D100, ID11 1+1 11'@20*C, albo Neopan 400, ID-11 1:3 15' ? a wiesz ze analog to prawdziwa fotografia? tworzona w momencie nacisniecią spustu, a nie po milionowym kliknięciu na masce, warstwie i pędzelku w ps ? wiesz ??
    Dokładnie nie wiem bo nigdy nie wywoływałem. Zakładam jednak że to standardowy proces wywoływania podany przez producenta. Nie zmienia to jednak faktu, że jestem człowiekiem od fotografowania, nie wywoływania.

Zapomniałeś drogi kolego o drobnej różnicy w sposobie chemicznego, a cyfrowego zapisu obrazu. O reakcji filmu na za duża ilość światła, o tym, że graficzne przybliżenie procesu zapisu światła przez materiał oparty na chemii przypomina krzywą S... Takich drobnych szczegółów jest więcej, ale o tym się zapomina.

"Prawdziwa fotografia" to robienie zdjęć nie ważne czy na 35mm, średnim formacie, szkle czy za pomocą cyfry.

Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    A dopuszczasz do siebie myśli ze niektórzy tyle zarabiają na miesiąc na budowie, czy w kopalni?? I co ? Więcej się narobisz ? Branie za foty 4k czy 6 to jakaś paranoja. Nawet choćby to był jakiś artysta nie wiadomo jakiej sławy....
    A kto tym ludziom bronił wybrać inną drogę w życiu?

Uprawnienia umieszczania postów