Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
To nie lepiej zrobić mniejsze wesele? Po co się zapożyczać na tak bzdurną sprawę, zwłaszcza że kredyt już pewnie zaciągnięty jest na dom i samochód heh
Wchodząc z takiego założenia to może zaróbmy na weselu? Zaprośmy samych starych(bo dzieci kosztują a mało kiedy więcej kasy jest z tego na prezent), zróbmy jednodniowe wesele w jakimś tanim lokalu, podajmy tylko obiad i przekąski na stół, a jak ktoś chce inne ciepłe danie to niech sobie płaci...
Sory ale takie paranoje czasami serio odchodzą, a ty tu piszesz, że zaciąganie kredytu be.
Raz że kasa częściowo wraca, dwa że ja wychodzę(a raczej wychodziłem bo już po ptakach ) np z założenia że wesele jest dla moich znajomych i rodziny. Po to je robię żeby się ze mną cieszyli.

Do tego może żyjemy w innych realiach u mnie większość ludzi zarabia netto 800-1500 pln. Ludzie mają po kilka dzieci, często za młodu się pobierających, często dzieci są mniej więcej w podobnym wieku i w podobnym czasie biorą ślub, rodzice zazwyczaj jak mogą tak pomagają. Skąd na to wszystko wziąć kasę, jak jeszcze trzeba na bieżąco żyć, a tu wypadną 3 śluby w ciągu 2ch lat, a rodzinki duże i weselisko wypada na grubo ponad 100 ludzi?

Pojechałeś ostro i bezmyślnie. Tyle ode mnie.