Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 169

Wątek: Yervant - Master of Wedding Photography

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    A dopuszczasz do siebie myśli ze niektórzy tyle zarabiają na miesiąc na budowie, czy w kopalni?? I co ? Więcej się narobisz ? Branie za foty 4k czy 6 to jakaś paranoja. Nawet choćby to był jakiś artysta nie wiadomo jakiej sławy....
    Górnik przychodzi ze swoim sprzętem (kombajn, taśmociąg, winda, koparka, itp) do pracy?

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    To przeczytaj więcej niż 3 ostatnie.
    Niestety, kompletny bełkot nie na temat. Było o australijskich miszczach a jest o dupie maryni. I jeszcze irytacja???
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Łomatko z córką. Przeleciałem całość od mojego ostatniego postu i... temat zdjęć Yervanta się rozmył całkowicie. Jakaś ostatnio tendencja do sprowadzania fotografii ślubnej tylko i wyłącznie do pieniędzy. Nie wiem, czy to wina czasów czy społeczeństwa naszego kraju.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Łomatko z córką. Przeleciałem całość od mojego ostatniego postu i... temat zdjęć Yervanta się rozmył całkowicie. Jakaś ostatnio tendencja do sprowadzania fotografii ślubnej tylko i wyłącznie do pieniędzy. Nie wiem, czy to wina czasów czy społeczeństwa naszego kraju.
    "pieniondze nie śmierzdom"

a poważnie to też bym popisał o yervanteskim świeceniu, bo przymierzam się do zakupu czegoś na plener, no i mogę mieć parasolki do moich 430 EX, ALE wadą błyskania w plenerze jest brak podglądu tego co będzie świeciło..... a lampki "kamerowe" światła ciągłego dają taką możliwość - i to mnie kręci, bo chcę widzieć w wizjerze jak wygląda światełko - to mnie łechce.
    jakieś konkretne linki do konkretnych lampek ? czym to zmiękczyć ? bo to słabe światło daje, małą moc.... więc też za bardzo tego osłabiać nie można......

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    jakieś konkretne linki do konkretnych lampek ?
    też chętnie bym poznał jakieś szczegóły, np. czym różni się taka zabawka LED za 300zł od takiej za 2kzł. Mocą? Zasilaniem? Temp. światła?

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Podałem na początku link do lampki Yeravanta. Kosztuje 176$. Raczej nie ma w Polsce dystrubutora.
    To nie jest lampka która służy jako główne żródło światła. Służy do doświetlenia. W jasnym świetle służy do wygaszenia ambientu, temat jest na ciemniejszym tle. Ciemniejszym, a nie ciemnym. W słabym świetle, służy do roświetelnia twarzy. Nie służy do oświetlenia całej postaci, bo jest na to za mała i za słaba. Zaletą jest dowolny czas synchronizacji. Ważne, aby taka lampka miała możliwość regulacji mocy i temp. 5500k. Dobrze, jeżeli ma możliwość założenia filtra 3300k i ewentualnie dyfuzora. Wg. mnie można użyć dowolnej lampki video która spełnia takie warunki. Dobrze jak ma mocowanie statywowe, a nie tylko mocowanie do kamer video. Kto wykorzystał kiedyś światło kamerzysty, ten wie, że się da, a ten kto nie próbował to niech spróbuje. Można znaleźć takie lampki w sprzedaży w Polsce, nawet wyposażone w mikro wrota.
    Podsumuję może, żeby nie było, że tylko bełkoczę.
    Yervant do tej pory wystąpił w 4 filmach z serri Masters of Wedding... Ma swój kanał na youtubie. Ma również swoją stronę, gdzie można znaleźć jego zdjęcia oraz informacje o warsztatach. Najbliższe warsztaty odbędą się w Wenecji. Cena to 2000 Usd za 4 dni z modelkami w ładnych lokalizacjach. Daje to 1500 pln za dzień. W Polsce dwudniowe najbardziej znane warsztaty ślubne kosztują 1700pln. Różnią się tym, że nie prowadzi ich Yervant i że nie są w Wenecji. Yervant ma ciekawy styl pracy z młodymi, dużo mówi, dużo śmieje się, często tańczy. Jego mocną stroną są zdjecia pozowane. Na plenerach używa głównie 24-70, 16-35. Korzysta również z asystenta z lampką. Jeżeli ma ktoś jeszcze jakieś informacje to niech dopisze.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Bóg zapłać Dobry Człowieku, i o to właśnie chodziło!!!
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał Awatar Donikm
    Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Podałem na początku link do lampki Yeravanta. Kosztuje 176$. Raczej nie ma w Polsce dystrubutora.
    To nie jest lampka która służy jako główne żródło światła. Służy do doświetlenia. W jasnym świetle służy do wygaszenia ambientu, temat jest na ciemniejszym tle. Ciemniejszym, a nie ciemnym. W słabym świetle, służy do roświetelnia twarzy. Nie służy do oświetlenia całej postaci, bo jest na to za mała i za słaba. Zaletą jest dowolny czas synchronizacji. Ważne, aby taka lampka miała możliwość regulacji mocy i temp. 5500k. Dobrze, jeżeli ma możliwość założenia filtra 3300k i ewentualnie dyfuzora. Wg. mnie można użyć dowolnej lampki video która spełnia takie warunki. Dobrze jak ma mocowanie statywowe, a nie tylko mocowanie do kamer video. Kto wykorzystał kiedyś światło kamerzysty, ten wie, że się da, a ten kto nie próbował to niech spróbuje. Można znaleźć takie lampki w sprzedaży w Polsce, nawet wyposażone w mikro wrota.
    Podsumuję może, żeby nie było, że tylko bełkoczę.
    Yervant do tej pory wystąpił w 4 filmach z serri Masters of Wedding... Ma swój kanał na youtubie. Ma również swoją stronę, gdzie można znaleźć jego zdjęcia oraz informacje o warsztatach. Najbliższe warsztaty odbędą się w Wenecji. Cena to 2000 Usd za 4 dni z modelkami w ładnych lokalizacjach. Daje to 1500 pln za dzień. W Polsce dwudniowe najbardziej znane warsztaty ślubne kosztują 1700pln. Różnią się tym, że nie prowadzi ich Yervant i że nie są w Wenecji. Yervant ma ciekawy styl pracy z młodymi, dużo mówi, dużo śmieje się, często tańczy. Jego mocną stroną są zdjecia pozowane. Na plenerach używa głównie 24-70, 16-35. Korzysta również z asystenta z lampką. Jeżeli ma ktoś jeszcze jakieś informacje to niech dopisze.
    Ot i caly sekret wielkiego Yervanta zostal ukazany dla maluczkich

Do tego podsumowania mozna dodac ze Yervant sporo pracuje na akcjach, ktore zreszta sam robi, i mozna je kupic u niego na stronce, jest tam cala zakladka przeznaczona dla fotografow.
    5-ki | L-ki | Dodatki

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ale fajny wątek się zrobił

Cytat Zamieszczone przez Rakan Zobacz posta
    a mi nie trudno... iso 2500, f:3.2, czas 1:60, flesz w góre, biała kartka, - 3EV... mozna iso pchnąć do 3200 i zmiejszyc białą kartkę. Zwracasz w tym przypadku uwage na ludzi w tle, aby zastane ich pokazało, pozniej pokazujesz młodych, nie przepalonych, regulując fleszem. Dzisiaj robi sie moda na "nie używanie" flesza...bo taki lans, bo kontrast w góre, bo winieta i desaturacja -20%, ale bez kitu, nie dajmy sie zwariowac, bo te foty owszem...na necie kreatywnie w otoczeniu innych będą wyglądac, ale w albumie to bedzie jedno wielkie dziadostwo. Jak młodzi chcą foty na kupie złomu, to czemu nie, ale aby ich tam na siłę ciągnąć i wciskać w jakieś nienaturalne formy, to bym sie zastanowił.
    Mocno kontrowersyjnie, lubię takie opinie. Tylko wywal szybciutko portfolio ze stopki, może ktoś potraktuje poważnie to co napisałeś.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Żeby było na temat, tańsza wersja Yerwantówki: http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=2383
    Ostatnio edytowane przez pank ; 06-08-2010 o 02:20 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ale fajny wątek się zrobił

Mocno kontrowersyjnie, lubię takie opinie. Tylko wywal szybciutko portfolio ze stopki, może ktoś potraktuje poważnie to co napisałeś.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Żeby było na temat, tańsza wersja Yerwantówki: http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=2383
    moc 100 W, nieźle chyba, przy odległosci od facjat pary młodej powiedzmy 1 metr, to daje już niezłe "dopalenie", nawet chyba coś mi się wydaje i jestem chyba pewien, że przy słońcu mocnym może i by wystarczyło nawet ?

szkoda, że nie ma możliwości zmiany temp na 3200..... wiem wiem, filtr żelowy można założyć.

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów