Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Moje pierwsze zdięcia

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ... niektorym szczesliwym ojcom wydaje sie ze wszystkie zdjecia ich bachora sa przecudne...
    Vitez - szczerze
    Uważam, że za to określenie powinieneś dostać ostrzeżenie od Hazana. Tym bardziej, że jesteś Moderatorem. Pomijam tu czy masz racje czy nie. Są inne słowa by określić dzieciaki. Masz dziecko? Podejrzewam, że nie. Ja również nie mam, ale już na swojego siostrzeńca (3 lata) i córkę koleżanki (2 lata) już bym nie dał Ci tak powiedzieć ...

tym razem BEZ POZDROWIEŃ
    g3

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Vitez nie zachowuj się jak Pani Bakuła! :wink:

[ Dodano: 3 Sierpień 2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez santiblue
    przeczytaj sobie : Szkoła Fotografowania National Geografic. Ciekawa pozycja. Na allegro dostaniesz w rozsądnych pieniądzach lub księgarnia: 89zł
    Przeczytałeś?
    //mj

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ... niektorym szczesliwym ojcom wydaje sie ze wszystkie zdjecia ich bachora sa przecudne...
    Vitez - szczerze
    Uważam, że za to określenie powinieneś dostać ostrzeżenie od Hazana. Tym bardziej, że jesteś Moderatorem. Pomijam tu czy masz racje czy nie. Są inne słowa by określić dzieciaki. Masz dziecko? Podejrzewam, że nie. Ja również nie mam, ale już na swojego siostrzeńca (3 lata) i córkę koleżanki (2 lata) już bym nie dał Ci tak powiedzieć ...

tym razem BEZ POZDROWIEŃ
    g3
    LOL - wyluzuj - ja to wszyskto na zarty pisałem - dla mnie nie ma znaczenia jak ktos mowi na dziecko - w tym wzgledzie jestem tolerancyjny.
    Pozatym nie rozumiem jak mozeszm przez cos takiego napisac na koncu BEZ POZDROWIEŃ ??

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    Pozatym nie rozumiem jak mozeszm przez cos takiego napisac na koncu BEZ POZDROWIEŃ ??
    Sam niewiem Hazan. Dla mnie to słowo ma bardzo negatywny wydźwięk. Z całym szacunkiem dla pracy jaką Vitez tu odwala i bez urazy, ale IMO to było przegięcie.

wyluzowany
    pozdrawiam wszystkich
    g3

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    Sam niewiem Hazan. Dla mnie to słowo ma bardzo negatywny wydźwięk. Z całym szacunkiem dla pracy jaką Vitez tu odwala i bez urazy, ale IMO to było przegięcie.

wyluzowany
    pozdrawiam wszystkich
    g3
    Dobra mam tylko nadzie ze nie rozpeta sie nastepna dyskusja nie na temat

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ASZU:
    Przeczytałeś?
    A i owszem. Godne polecenia, fajnie napisana.
    dSLR + coś tam...

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

No to sobie kupię. :wink:
    //mj

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    No to sobie kupię. :wink:
    A teraz poluje na pozostale wydania NG o portretach krajobrazach i zwierzetach. tez supcio
    dSLR + coś tam...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie to słowo ma bardzo negatywny wydźwięk.
    W takim razie moge przeprosic, alem niewinny.
    Wszystko zalezy od regionu zamieszkania, wychowania, gwary itp. Dla jednych (np dla mnie) bachor to normalne okreslenie na dziecko... znam takich dla ktorych jest to okreslenie wrecz pieszczotliwe ("o jaki slodki bachorek" ), teraz widze ze sa i tacy dla ktorych jest to okreslenie obrazliwe.

Podobnie bywa z wieloma innymi okresleniami, ot np "laska" na dziewczyne - niektore dziewczyny sie za to obrazaja, niektorzy faceci (np ja) uwazaja to za negatywne, bez szacunku dla kobiety okreslenie, inni uwazaja je za normalne.

Nazwiesz na tym forum dziewczyne per "laska" i juz, zgodnie z twoim tokiem rozumowania zaslugujesz na ostrzezenie bo nazwales ja wg mnie negatywnie?
    Do zasluzenia na ostrzezenie trzeba troche bardziej sie postarac niz stosowanie wyrazow roznoznacznych/o roznym wydzwieku.

Tak wiec - nie uzylem na pewno tego okreslenia jako obrazliwego, nie uzylem go w twoim a w swoim kontekscie - normalne, rownorzedne okreslenie na "dziecko" .
    Przykro mi ze ma dla ciebie negatywny wydzwiek, jak chcesz to moge wyedytowac akurat ta wypowiedz jak tak bardzo kluje w oczy... ale uwazam ze przesadzasz z zarzutami wobec mnie, gdy wydzwiek slowa moze byc rozny w zaleznosci od regionalnych/srodowiskowych/rodzinnych wplywow i przyzwyczajen .

Mam nadzieje ze wystarczajaco ci wyjasnilem to nieporozumienie i na przyszlosc bedziesz ostrozniejszy w naciskaniu na ostrzezenia .

I jeszcze ogolna uwaga ktora juz pisalem przy okazji ostrzezenia dla Przemka - nie oceniajcie Moderatorow za ich zdanie, podejscie do zycia, slowa (nie liczac slow zdecydowanie wulgarnych)... Moderatorow na forum sie ocenia wg ich czynow a nie slow.
    Maja pilnowac porzadku i regulaminu, a nie chowac gleboko w sobie swoje zdanie w obawie przed stwierdzeniem "moderatorowi nie wypada tak mowic" - nie, moderatorowi co najwyzej "nie wypada" cos robic z uzytkownikami/postami na forum (bez powodu kasowac, zamykac, przenosic itp). Moderacja to tylko uprawnienia kontrolne na forum a nie zakaz posiadania wlasnego punktu widzenia.

Coś już napisał
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Bez przesady Panowie - u mnie "bachor" to normalne określenie - tu tak prawie wszyscy mówią.
    A na dziewczyny "Szmula" lub "Towara"
    I jest wesoło
    .:: CANON G5 :: CF Lexar 128 MB :: SanDisk Ultra II 1GB ::.
    >>plfoto<<

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów