Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Moje pierwsze zdięcia

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Prz3mo
    moze mi napiszcie kiedy po kupnie pierwszeo włsnaego aparatu robiliście zdięcia chociaz troche dobre????
    Wiesz chyba ze to subiektywne uczucie?
    Dobre dla kogo?
    Autora fotki czy ogladajacego? Ciezko to ocenic... niektorym szczesliwym ojcom wydaje sie ze wszystkie zdjecia ich bachora sa przecudne... podczas gdy neutralny ogladajacy nie widzi w nich nic ciekawego poza gniotami albumowymi - ot taki przyklad.
    Z mojego pierwszego aparatu - Canona A100 wyszlo mi (tzn ze mi sie podobaja, nie wiem jak ogladajacym) chyba z ok 10 zdjec ktorych sie nie wstydze (na kilka tysiecy) po mniej wiecej miesiacu pstrykania ... kilka nawet mam jeszcze na plfoto.

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

niektorym szczesliwym ojcom wydaje sie ze wszystkie zdjecia ich bachora sa przecudne
    Bo są - a jak tylko powiesz ze jest inaczej moze byc nerwowa atmosfera i dojsc do rekoczynow

Prz3mo
    Guest

Domyślnie

Wiecie wszytsko spoko, ale ja bym wolał coś z polskich ksążek. Bo ksązka po angielsku to cięzki orzech do zgryzienia, a o fotografii albo photoshopie (zresztą nie jest az taki trudny w obsłudze, ale przydałoby sie troche więcej wiedziec) to juz nie ma mowy. Prosiłbym coś co pomoze początkującemu.

Bardzo mi sie podobają obrazy w trybie makro więc...skrytykujcie ponownie (są w pierwszym poście, te stare posżły do kosza)

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Wiecie wszytsko spoko, ale ja bym wolał coś z polskich ksążek. Bo ksązka po angielsku to cięzki orzech do zgryzienia, a o fotografii albo photoshopie (zresztą nie jest az taki trudny w obsłudze, ale przydałoby sie troche więcej wiedziec) to juz nie ma mowy. Prosiłbym coś co pomoze początkującemu.

Bardzo mi sie podobają obrazy w trybie makro więc...skrytykujcie ponownie (są w pierwszym poście, te stare posżły do kosza)
    Jesli lubisz makro to poczytaj na początek ten artykuł.
    Wiedzę o PS-ie najlepiej nabywac z ksiazek, polecam "ABC Photoshop 7" Łukasza Oberlana (19.90 PLN). I bądz uparty, pstrykaj i eksperymentuj - dopiero po jakims czasie okaze się, czy jestes dobry w te klocki czy lepiej sobie odpuscic.
    Ode mnie szczere zyczenia sukcesow i udanych zdjęć
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    niektorym szczesliwym ojcom wydaje sie ze wszystkie zdjecia ich bachora sa przecudne
    Bo są - a jak tylko powiesz ze jest inaczej moze byc nerwowa atmosfera i dojsc do rekoczynow
    Swoje subiektywne zdanie na ten temat juz powyzej napsialem, nie bede sie powtarzal ani przekomarzal - dla mnie nie sa :P i zycze tolerancji wobec odmiennego zdania :P

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez hazan
    Swoje subiektywne zdanie na ten temat juz powyzej napsialem, nie bede sie powtarzal ani przekomarzal - dla mnie nie sa :P i zycze tolerancji wobec odmiennego zdania :P
    Hehe - zapytaj sie jakiegos rodzica czy jak ktos powie ze jego dziecko jest brzydsze od innego jak bardzo bedzie tolerancyjny

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

muflon, a jaką bys mi lekture polecil ze tak powiem (chodzi mi o ksiązke) o fotografii????
    Bo ja wiem.. ja się uczyłem wszystkiego googlając na potęgę. Tak jak ostatnio - były fajerwerki do sfocenia, no to godzina szukania w sieci, kilka FAQw na ten temat - efekty tutaj. Z książek to przerobiłem "Landscape Photography" i "Nature Photography" Shaw'a, ale już napisałeś że z angielskim "nie za bardzo". W ciemno to można chyba polecić fotohobby - nie update'owane od pół roku ale i bez tego bardzo dobre.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

wspolczesnych dobrych ksiazek o fotografii nie ma na rynku...
    polecam ci google a tam archiwum pl.rec.foto - znajdziesz mnostwo tytulow.. jak i porad...

no i ogladaj zdjecia.. ale te dobre.. a nie nasze..

Prz3mo
    Guest

Domyślnie

A t edobre to gdzie znajde. Moze na stronie National Geographic :P

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przeczytaj sobie : Szkoła Fotografowania National Geografic. Ciekawa pozycja. Na allegro dostaniesz w rozsądnych pieniądzach lub księgarnia: 89zł
    dSLR + coś tam...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów