Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Moje pierwsze zdięcia

Mieszany widok

Prz3mo
    Guest

Domyślnie Moje pierwsze zdięcia

2 dni temu kupiłem mój pierwszy aparat Canon A80. Mam nadzieje ze dobrze wybrałem. I chce poddac sie waszej ocenie. Skrytykujcie i napiszcie co musze potrenowac i co tam jeszcze chcecie.

Wszystkie robione w domu lub z domu bo niestety chory jestem

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

pocwicz kadry.. i tematy.. bo nei bardzo rozumiem jaki sens ma pierwsze oraz 2gie zdjecie.. bo 3cie mozna uznac ze mialo to byc macro kwiatka..

Coś już napisał
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Prosze bardzo:
    I. całkowicie bez sensu
    II. góra ucięta, brak odtrości, przepalone
    III. zdjęcie jak zdjęcie
    .:: CANON G5 :: CF Lexar 128 MB :: SanDisk Ultra II 1GB ::.
    >>plfoto<<

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

pocwicz kadry.. i tematy.. bo nei bardzo rozumiem jaki sens ma pierwsze oraz 2gie zdjecie.. bo 3cie mozna uznac ze mialo to byc macro kwiatka..
    kolega laik z prawdziwego zdarzenia, dajmy mu tchu zlapac....
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Moje pierwsze zdięcia

Cytat Zamieszczone przez Prz3mo
    2 dni temu kupiłem mój pierwszy aparat Canon A80. Mam nadzieje ze dobrze wybrałem. I chce poddac sie waszej ocenie. Skrytykujcie i napiszcie co musze potrenowac i co tam jeszcze chcecie.
    1. Poczekaj az sloneczko bedzie ladniej przeswiecalo przez chmury bo takie zdjecie jest bez sensu - nic na nim nie ma. ewentualnie pocwicz kiczyki - wschody i zachody.

2. Nieostre, bez pomyslu, kadr centralny

3. znowu kadr, dodatkowo kwiatek poprzycinyn, barwy jakies wyblakle i ostrosc niepewna...

Rada ogolna: zanim opublikujesz zdjecie, czy to do krytyki czy dla siebie zastanow sie nad tym: "co chciales przez to zdjecie przekazac/pokazac" .
    Nie zamieszczaj zdjec z kategorii "o! pstryknalem fotke" , zamieszczaj zdjecia z chociazby odrobina pomyslu, by byly ciekawe i choc na chwile przykuly wzrok.
    A ciekawe moga byc albo zawartoscia, albo kadrem, albo pomyslem, albo dobrym wykonaniem technicznym

http://www.agfa.imagecenter.pl/index_kursy.php - milego czytania.
    Zacznij od samej gory ( "PODSTAWY FOTOGRAFII " ) potem nastepne kursy z dzialu: "CYFROWE POCZĄTKI" .
    To kursy techniczne.

O kadrowaniu i paru innych sztuczkach poczytasz sobie tutaj:
    http://fotohobby.home.pl/index.php?o...&Itemid=28

Szczegolnie polecam rozdzialy 23,24,25 .

Prz3mo
    Guest

Domyślnie

No to sie nazywa krytyka. Ale wydaje mi sie wy tez od czegoś zaczynaliście. I tylko jeden dobry człowiek Vitez mi dał namiary na jakąś pomoc. Dzięki ze mnie zkrytkowaliście, a teraz moze mi napiszcie kiedy po kupnie pierwszeo włsnaego aparatu robiliście zdięcia chociaz troche dobre????

Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

No to sie nazywa krytyka. Ale wydaje mi sie wy tez od czegoś zaczynaliście. I tylko jeden dobry człowiek Vitez mi dał namiary na jakąś pomoc. Dzięki ze mnie zkrytkowaliście, a teraz moze mi napiszcie kiedy po kupnie pierwszeo włsnaego aparatu robiliście zdięcia chociaz troche dobre????

Pozdrawiam
    Po dokładnie 18 dniach - zdjęcie na plfoto na samym dole (zdjęcie z lutego)
    .:: CANON G5 :: CF Lexar 128 MB :: SanDisk Ultra II 1GB ::.
    >>plfoto<<

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mi zajęło ponad miesiąc zanim cokolwiek sensownego (moim zdaniem) zaczęło wychodzić z DSLR. A teraz uważaj: kolejny miesiąc potrwało zanim zdecydowałem się coś komuś pokazać. Już rozumiesz dlaczego posty typu "hej, kupiłem nowy aparat, zobaczcie moje pierwsze zdjęcia" są tak tępione?

Prz3mo
    Guest

Domyślnie

muflon, a jaką bys mi lekture polecil ze tak powiem (chodzi mi o ksiązke) o fotografii????

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

muflon, a jaką bys mi lekture polecil ze tak powiem (chodzi mi o ksiązke) o fotografii????
    raw real world

obowiązkowo

i jako inspirancja przeglądanie galerii użyszkodników tego forum :wink:
    i nie bój się zadawać "głupich" pytań. Podobno najgłupsze to te nie zadane

pozdrawiam,
    g3

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów