Czytałem to, ale mam wrażenie że trochę poniosła autora fantazja. Mój jedyny zarzut do 866 to że raz na jakiś czas potrafi nie błysnąć.
Czytałem to, ale mam wrażenie że trochę poniosła autora fantazja. Mój jedyny zarzut do 866 to że raz na jakiś czas potrafi nie błysnąć.
jak ma fotocelkę to ja zbieram na tego nissina 622moze ktoś chce sprzedać w promocji, hmm?
tak dodam tylko, że nie tak dawno mialem w systemie nikona 2szt. sb800, ale jakoś nie przypadł mi do gustu ten sławetny CLS, potrafił grymasić, znacznie lepiej współpracowało mi sie właśnie na wbudowane tam fotocele..
Czyli mając na aparacie lampę canona 580 EXII i swobodnie ustawiona lampę Metz 48 AF-1 (chyba w trybie slave) jestem w stanie ją wyzwolić. A ona tak samo obliczy siłę błysku E-TTL jak np lampa Canona? Czy też będzie działał tylko w trybie manualnym gdzie sam ustawie siłę błysku i z takim błyśnie? Wyczytałem, ze ma cos tak owego jak - Tryb-slave dla Canon E-TTL i Nikon i-TTL-tryb zdalny.
Więc chyba powinno działać :/
EOS 500D szkła: Auto Revuenon 50/1.4; 135/2.8; 28/2.8 lampka 580 EX II statyw FOMEI Magnesium PRO 400 glowica FOMEI MHO10 + UV i polaryzacyjne
KIEV19 50;/f2