Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Zdjęcia na stadionie i przez szybę w samolocie. Jak? Pomocy!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja tylko wspomnę, że na bardzo dużą ilość stadionów jest zakaz wnoszenia lustrzanek. Max to kompakt, a i to bez super przyblizenia.
    No to mnie teraz zaniepokoiłeś. Nie wiem ja lecę do Anglii na mecz Manchesteru United czyli na Old Trafford więc nie wiem czy w Anglii są takie zakazy będę czytał w internecie coś na ten temat. No i myślę, że jak na sam początek pobawię się Av i Tv.

Początki nałogu

Domyślnie

Canon 450D, obiektyw 17-40L. Oby tylko szyba była czysta! Zbliżałem obiektyw do szyby uważając na reflesy i strzelałem jedno po drugim. Drugi sposób z filtrem. Tym filtrem były moje okulary przeciwsłoneczne firmy "Goggle" zaopatrzone w rodzaj filtra polaryzacyjnego. Rezultaty - znakomite, chmury przez okulary wyszły rewlacyjnie. Stadiony to nie mój obszar .
    Powodzenia, swnw.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buka111 Zobacz posta
    No to mnie teraz zaniepokoiłeś. Nie wiem ja lecę do Anglii na mecz Manchesteru United czyli na Old Trafford więc nie wiem czy w Anglii są takie zakazy będę czytał w internecie coś na ten temat. No i myślę, że jak na sam początek pobawię się Av i Tv.
    Ja bym wolał oglądać mecz niż tracic cenne sekundy z tych 90sciu na byle jakie pstryki. A nie oszukujmy się, cudów nie zrobisz skoro nie robiłeś nigdy. Lepiej poćwicz na okręgówce albo coś.

A co do używania lustrzanki to wejdź sobie na stronę klubu i po prostu przeczytaj regulamin. Myślę, że tam wszystko znajdziesz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ja akurat mam niekiedy możliwość focenia II-giej ligii dosłownie zza bramki to powiem Ci że liczy się refleks, szybki AF i długa lufa. O ile na siatkówkę to można sobie pójść z 70-200 to tutaj przydają się dwa body. Jeden z takim 70-200 a na drugim coś naprawdę dużego 400-500.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Przez szybę = filtr polaryzacyjny
    A próbowałeś zrobić takie zdjęcie z użyciem polara przez szybę w samolocie ?
    Takie szyby zrobione są z plastiku. Spróbuj zrobić zdjęcie przez przezroczystą plastikową "szybkę".
    Efekt polara będzie taki że na zdjęciu pojawią się różne fajne kolory (np. niebieski i fioletowy) w postaci szerszych lub węższych nieregularnych pasów.
    Takie jest moje doświadczenie, mogę się mylić.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poozon Zobacz posta
    A próbowałeś zrobić takie zdjęcie z użyciem polara przez szybę w samolocie ?
    Nie, LX3 nie stosuję filtrów z LX3.
    Napisałbym ci, że przy najbliższej okazji sprawdzę, ale nie mam już lustrzanki i nabyć takowej nie zamierzam, chyba, że wyjdzie EF 200/4L hIS macro. Wtedy bym sobie sprawił jakieś 25 MPx w cropie
    the silence is deafening

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów