Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 133

Wątek: "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    Tak ja tez biore swojego computrekkera ale dajmy na to dzisiaj koncert Myslovitz byl na kampusie czasu dla fotoreporterow 4 utworki i naprawde nie ma czasu na zdejmowanie i zakladanie plecaka i wymiane szkiel, musiala to byc typowa reporterka przez ramie. A jako ze caly koncert byl czescia wiekszej iprezy skladajacej sie z 4 w sumie koncertow i after party (calosc od 16 do 24 oficjalnie) to zostalem skazany na noszenie ponad 4 kg podstawowego sprzetu foto zawieszonego na jednym ramieniu
    No na koncerty to zdecydowanie torba... tyle ze ja 100-400 nie biore na koncert . 70-200, 17-40, lampa, databank, wszystko w Lowepro orion AW sie miesci. W razie dluzszego pstrykania z lufa dziewczyna pilnuje orby a w kieszeniach zapas baterii i kart 8) . Dzis tez bede focil Myslovitz (i Happysad i Hey) - moze battle?

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Panowie prosze przestac pisac o torbach i Myslovitz bo nie po to zagladam do tego watku zeby czytac o problemach z waga obiektywow...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Kolekcjoner - dla tego napisałem "itp" ale dalej sądzę że amatorowi nie jest to potrzebne. A co do jakości eL, owszem widać za co się płaci ale ja to widze głównie w stałkach, których nie da się zastąpic, tamronem bądz sigmą.

Pzdr.
    Wiem, wiem. Ja na to patrzę z innej strony i dlatego nie mogę sobie pozwolić na kompromisy. Gdybym robił zdjęcia wyłącznie dla siebie to bym został tylko przy moich plastikowych tamronach i nie miał problemów, o których wspominał Prof i na wspomnienie których zżyma się nasza szanowna forumowa koleżanka .

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Panowie prosze przestac pisac o torbach i Myslovitz bo nie po to zagladam do tego watku zeby czytac o problemach z waga obiektywow...
    jak boli kark to człek się chce wyżalić
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No na koncerty to zdecydowanie torba... tyle ze ja 100-400 nie biore na koncert . 70-200, 17-40, lampa, databank, wszystko w Lowepro orion AW sie miesci. W razie dluzszego pstrykania z lufa dziewczyna pilnuje orby a w kieszeniach zapas baterii i kart 8) . Dzis tez bede focil Myslovitz (i Happysad i Hey) - moze battle?
    no coz dziewczyny do trzymania (obiektywow :P ) nie mam, no i 70-200 L tez jeszcze nie ale za miesiac juz nie bede mogl tak powiedziec

co do battle to hmm musze obadac czy wogole cos wyszlo :P (bo kolo sobie takiego skipeszczalego swatla zazyczyl podczas pierwszych utworkow ze glowa boli, a to wlasnie tylko 4 pierwsze utworki byly dowolone dla REP) ... widac strasznie lubi prase :/

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Coś już napisał

Domyślnie

No, udało mi się znaleźć "modela", a dokładniej modelkę, która by się zgodziła na parę testowych fotek mojego nowego 24-70 L:

11.jpg - 1/125, ISO 100, 52.0 mm
    12.jpg - 1/500, ISO 100, 70 mm
    13.jpg - 1/640, ISO 100, 24 mm
    14.jpg - 1/640, ISO 100, 54 mm

Wszystko przy F 2.8. Dodam, że mam wrażenie, że łatwo jest nie trafić AF w punkt, ponieważ na kilka fotek naprawdę ostre wychodzi tylko co 3-4-te...

http://www.skoki2.internetdsl.pl/canon/11.JPG
    http://www.skoki2.internetdsl.pl/canon/12.JPG
    http://www.skoki2.internetdsl.pl/canon/13.JPG
    http://www.skoki2.internetdsl.pl/canon/14.JPG

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Wyglada dobrze, w koncu swiatelko 2,8 z bliska ma taka wade/zalete ze mozna bardzo latwo pomylic nieostrosc z wypadnieciem poza GO, jak na moj gust i to co widze u siebie na fotkach, to jest to poziom akceptowalny aczkolwiek jako dyzurny "szumofob" kraju musze powiedziec ze moglo by byc lepiej (jak u mnie taki u Ciebie )

P.S. Ta fotka 13 jakos mocno odstaje od reszty, a w 14 odnosze wrazenie jakby obiektyw toche naostrzyl troche przed "nochalek" bo on sam jest ostry ale oczy jakby troche za bardzo wyskoczyly poza GO
    Ostatnio edytowane przez PROF ; 19-05-2007 o 21:56

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    jak boli kark to człek się chce wyżalić
    Mnie jak boli to zeby zaciskam
    A co do 24-70 to jestem bardzo ciekawa tego watku poniewaz nie bede miala mozliwosci sprawdzenia swojego szkla przed zakupem dlatego wszystkie takie posty sa dla mnie wazne (i nie pozwalaja mi spac)

Coś już napisał

Domyślnie

Ja mam wrażenie, że optycznie lepszy jest ciut jednak mój 70-200 2.8L (gdy np testuję na obu 70mm), ale biorąc pod uwagę, że tutaj jednak np. 70mm to maks, a na 70-200 to minimalna ogniskowa, to chyba trudno porównac. No i bardzo łatwo trafić jest np w nos, wtedy oczy już nie są ostre

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tad Zobacz posta
    Ja mam wrażenie, że optycznie lepszy jest ciut jednak mój 70-200 2.8L (gdy np testuję na obu 70mm),
    Ja mam podobne wrazenie co do rzeczonego 24-70 L i 100-400 L ale to owe wrazenie jest raczej spowodowane tym ze na wiekszym zoomie widac wiecej detali, co do samego porownania ogniskowej 70 mm na 24-70 i 70-200 to nie dziwie sie ze 70-200 wypada lepiej, bo juz same MTF'y na to wskazuja i jednoznacznie widac ze z dwojga koncow zakresu w 24-70 to 24 jest lepszym koncem.

Jakkolwiek bardzo mi sie podoba plastyka tych fotek nie tylko na 2.8 ale nawet na wiekszych, po prostu bajecznie rysuje rozmyte tlo o niebo ladniej niz w 100 f2.8 Macro.

Zauwazylem ze wysuwany teleskop zoomowania dziala zupelnie na odwrot niz mozna byloby sie podziewac

najwieksza ogniskowa ma gdy jest mksymalnei zsuniety a WIDE'm jest gdy sie maksymalnie wydluzy, kompletnie na odwrot niz w 17-85 (poprzednim obiektywie ktory mialem) ... poczatkowo to wywolalo u mnie zgrubsza konsternacje i zdziwienie, ale skoro dziala jak ma dzialac, to nie bede wnikal dlaczego tak jest.

Coś już napisał

Domyślnie

Za tydzień ten obiektyw będzie miał 'test bojowy' bo muszę obfotografować pewną imprezę z koncertem, wtedy zobaczymy jak się sprawuje Mimo wszystko chętnie zobaczyłbym jakieś przykładowe fotki z takich najostrzejszych egzemplarzy tego 24-70L, bo niektórzy tu tyle pisali o tym, jak to się trafia jeden na dziesięć taka "żyleta"

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów