Pokaż wyniki od 1 do 10 z 133

Wątek: "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dlaczego "im głupsze"?
    Może się po prostu - czego oczywiście nie życzę - nie sparzyłeś...
    Mając wiele lat temu - jeszcze w "żółtym systemie" - do czynienia z dwoma obiektywami SIGMY - też się skutecznie zniechęciłem do obiektywów firm niezależnych; (np sigma 24-70/2.8 nie była widziana przez korpus nikona f90x - ale f4 "czytał" ją bezproblemowo)
    Wiem - są wyjątki (np. Tamron macro 90mm) - ale kwestia kompatybilności "wstecznej, czy przyszłej" (bez różnicy) IMO przekonuje, że warto - przynajmniej swoje podstawowe ogniskowe mieć tego samego producenta co korpus.
    Przyjęcie takiej zasady (Prof) bije oczywiście po kieszeni - ale przynajmniej oszczędza stresu związanego z nieoczekiwanymi przygodami ze szklarnią - no chyba, że ktoś lubi niespodzianki

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Przyjęcie takiej zasady (Prof) bije oczywiście po kieszeni - ale przynajmniej oszczędza stresu związanego z nieoczekiwanymi przygodami ze szklarnią - no chyba, że ktoś lubi niespodzianki
    Oj bije i to mocno, gdybym wiedzial ze tokina czy tamron zapewni mi taka sama szybkosc i niezawodnosc co CANONowskie słoiki to bym sie nie bawil w kupowale eL'ek tylko dla samego widzimisie, czy dla "szpanu" jak to kiedys jakis zadrośnik mi napisal w ksiedze gosci (i to kiedy nawet ani jednej eLki nie mialem)

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Uprawnienia umieszczania postów