Pokaż wyniki od 1 do 10 z 133

Wątek: "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Mieszany widok

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

heh no eLe maja jeszcze ejdna postawowa wade maja tez 24-70, nie jest to mianowicie w zadnym wypadku light "spacer zoom" tylko kolos o masie prawie kilograma, "toz to juz wiadro nie słoik" ale i tak jest lepiej bo ponoc kiedys w testach byl jakis taki obiektyw 24-105 f2.8 L (troche nieudany starszy braciszek wydania f4) ktorego nawet do produkcji nie wprowadzono ze wzgledu na to ze byl to jedyny obiektyw szerokokatny do kotrego na dluzsza mete trzeba bylo uzywac monopodu , dziwi mnie to ze CANON nawet sie do niego nie przyznaje.

Sama masa elek jest nie tyle imponujaca co dokuczliwa, bo czesto sie zdarza ze pakuje do torby body lampe komplet zapasowych aku tele 100-400 (waga ok 1,5 kg) no i od niedawna 24-70 (0,9 kg) to po paru godzinach "spaceru" od paska torby lowepro NOVA 3AW (ktorej w zadnym wypadku nie mozna oskarzac o brak ergonomii) mam normalnie na ramieniu zasinienia (a do delikatnych nie naleze)

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    Sama masa elek jest nie tyle imponujaca co dokuczliwa, bo czesto sie zdarza ze pakuje do torby body lampe komplet zapasowych aku tele 100-400 (waga ok 1,5 kg) no i od niedawna 24-70 (0,9 kg) to po paru godzinach "spaceru" od paska torby lowepro NOVA 3AW (ktorej w zadnym wypadku nie mozna oskarzac o brak ergonomii) mam normalnie na ramieniu zasinienia (a do delikatnych nie naleze)
    Torby sa przydatne w sytuacjach gdy musisz miec szybki i wygodny dostep do zmiany szkielek (sytuacje reporterskie). Na kilkugodzinne spacery to ja biore plecak w trosce o kregoslup i ramie .

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Torby sa przydatne w sytuacjach gdy musisz miec szybki i wygodny dostep do zmiany szkielek (sytuacje reporterskie). Na kilkugodzinne spacery to ja biore plecak w trosce o kregoslup i ramie .
    Tak ja tez biore swojego computrekkera ale dajmy na to dzisiaj koncert Myslovitz byl na kampusie czasu dla fotoreporterow 4 utworki i naprawde nie ma czasu na zdejmowanie i zakladanie plecaka i wymiane szkiel, musiala to byc typowa reporterka przez ramie. A jako ze caly koncert byl czescia wiekszej iprezy skladajacej sie z 4 w sumie koncertow i after party (calosc od 16 do 24 oficjalnie) to zostalem skazany na noszenie ponad 4 kg podstawowego sprzetu foto zawieszonego na jednym ramieniu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    Tak ja tez biore swojego computrekkera ale dajmy na to dzisiaj koncert Myslovitz byl na kampusie czasu dla fotoreporterow 4 utworki i naprawde nie ma czasu na zdejmowanie i zakladanie plecaka i wymiane szkiel, musiala to byc typowa reporterka przez ramie. A jako ze caly koncert byl czescia wiekszej iprezy skladajacej sie z 4 w sumie koncertow i after party (calosc od 16 do 24 oficjalnie) to zostalem skazany na noszenie ponad 4 kg podstawowego sprzetu foto zawieszonego na jednym ramieniu
    No na koncerty to zdecydowanie torba... tyle ze ja 100-400 nie biore na koncert . 70-200, 17-40, lampa, databank, wszystko w Lowepro orion AW sie miesci. W razie dluzszego pstrykania z lufa dziewczyna pilnuje orby a w kieszeniach zapas baterii i kart 8) . Dzis tez bede focil Myslovitz (i Happysad i Hey) - moze battle?

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No na koncerty to zdecydowanie torba... tyle ze ja 100-400 nie biore na koncert . 70-200, 17-40, lampa, databank, wszystko w Lowepro orion AW sie miesci. W razie dluzszego pstrykania z lufa dziewczyna pilnuje orby a w kieszeniach zapas baterii i kart 8) . Dzis tez bede focil Myslovitz (i Happysad i Hey) - moze battle?
    no coz dziewczyny do trzymania (obiektywow :P ) nie mam, no i 70-200 L tez jeszcze nie ale za miesiac juz nie bede mogl tak powiedziec

co do battle to hmm musze obadac czy wogole cos wyszlo :P (bo kolo sobie takiego skipeszczalego swatla zazyczyl podczas pierwszych utworkow ze glowa boli, a to wlasnie tylko 4 pierwsze utworki byly dowolone dla REP) ... widac strasznie lubi prase :/

Uprawnienia umieszczania postów