to fakt, i sie z nim zgadzam, w chwili obecnej trudno powiedziec zebym osobiscie zarabial na fotografii , no moze jakies grosze kotre sa niewspolmiernie male w stosunku do wydatkow, ale jestem jeszcze mlody i mam czas .

W chwili obecnej dokonale rzemioslo i zbieram porzadny sprzet. Rzemioslo doskonale na fotoreporterce dla najwiekszego portalu informacyjnego w moim miescie, nie mam na tym pieniedzy jako takich, ale poki co to otrzymuje cos co jest jak dla mnie duzo wazniejsze niz pieniadze, mianowicie doswiadczenie i kontakty

Za jakis czas ja mysle bedzie przynosilo to wymierne namacalne korzysci w postaci pieniadza (narazie to jakos nie chce, mam prace od 9 do 17 z ktorej moge spokojnie zyc).

Co do samej eLki to ubolewam tylko nad dolna jej granica 24 to troche ciasno juz i zdazlem sie juz o tym w praktyce przekonac.

ale to pewnie sie kiedy zmusze do zakupu 16-35 L lub 10-22 z sigmy (ponoc fajnie rysuje), ale to po zakupie 70-200 f2.8 L IS (ktory bedzie mial miejsce ja mysle lada dzien ), a pozniej to juz tylko stalki (czy elkowe to sie jeszcze okarze, bo jesli do studia to chyba nie warto jasnych Elek, bo i tak sie przymyka przyslone,ale nie wykluczam na jakichs zleconkach na boku , sluby i takie tam wiec f1,8 i f1,2 by sie przydalo, bo bardzo lubie plastyke zdjec na malej przeslonie, nie sa takie techniczne ostre ale miekkie i przyjemne dla oka) to jest tez domena tego szkla 24-70 ktore bardzo ladnie rysuje poza GO, nawet rozmyte tlo z drzew zza ktorych przebija swiatlo wyglada bardzo fajnie