Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 133

Wątek: "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hmmm i co z tymi samplami??
    pozdrawiam
    Metus

Domyślnie

Witam,
    Ponizej wrzucam dwa sample z mojego 24-70 tym razem na 5D, robione przy ustawieniach, ktore ciezko nazwac optymalnymi.
    Ogniskowa - 24mm
    F/2.8
    ISO 640
    Czas 1/125
    Oswielenie fluorescencyjne.
    Sample to 100% wycinki, BEZ ZADNEJ MODYFIKACJI (jak to juz mam w zwyczaju przy samplach). Standardowe ustawienia 5D (sharpnes 3 w skali 0 -7, kontrast 0). Reszta w exif-ach.
    1.
    2.

Pozdrawiam
    Amber
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Powiem krótko, nice. Zdaje się, że dobrze trafiłeś.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Luk
    Guest

Domyślnie

ja mojego odbieram w środę po tygodniowym opóźnieniu transportu z usa. Opóźnienia jak co roku po sylwestrze no i raz czekałem 2 tyg dłużej jak było WTC :-( podzielę się ale jak będzie coś nie tak to go nie wezmę, z drugiej jednak strony trzeba być optymistą :-)

ShyMan
    Guest

Domyślnie

Wracając do głównego tematu mam od dwóch miesięcy rocznik 2005 i jestem bardzo zadowolony. Fakt jest faktem przed tym zakupem próbowałem kupić ten obiektyw używany w jednej ze znanych warszawskich firm. Przetestowałem go przed zakupem i faktycznie był do niczego. Mydło totalne. Kupiłem więc nowy z gwarancją niewiele drożej (a ten używany nie miał osłony przeciwsłonecznej) i także zabrałem się do testów z zastrzeżeniem że obiektyw w razie gdyby mi nie pasował mogę zwrócić. Jednak nie ma się do czego przyczepić. Jest ostry straszliwie. Czasem nawet za ostry (przy portretach wychodzi każda pora w skórze więc potem trzeba się męczyć na kompie żeby to jakoś wygładzić).

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Dyskusja o tym, jak to snowboarder montuje fotki w PS wydzielona tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=7951

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

no to może lepszy i pewniejszy byłby canon 24-105 L F/4 IS? a może loteria wizowa USA????
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hipek
    no to może lepszy i pewniejszy byłby canon 24-105 L F/4 IS? a może loteria wizowa USA????
    To drugie zawieszone, wiec juz predzej "w eLke" trafisz
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    ... Kusi mnie to szkło okropnie, ale opinie na jego temat studzą częściowo mój zapał. Dużo osób pisało, że miało i pozbyło się tych obiektywów z przyczyn wiadomych. ...
    Znaczy nieco mydlany przy 2.8? Jak to wygląda obecnie przy szkłach z 2006 roku?

Jestem dość blisko zakupu tego szkła, tyle, że to potencjalne mydło mnie studzi. A sytuację w wyborem mam o tyle niefartowną, że ponoć Canon Polska obecnie w zasadzie nie ma tego szkła i jak mi sklep ściągnie to tylko jedną sztukę więc o testach porównawczych to mogę sobie pomarzyć
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Znaczy nieco mydlany przy 2.8? Jak to wygląda obecnie przy szkłach z 2006 roku?

Jestem dość blisko zakupu tego szkła, tyle, że to potencjalne mydło mnie studzi. A sytuację w wyborem mam o tyle niefartowną, że ponoć Canon Polska obecnie w zasadzie nie ma tego szkła i jak mi sklep ściągnie to tylko jedną sztukę więc o testach porównawczych to mogę sobie pomarzyć
    To fakt że porównać ciężko ale tę sztukę, którą ja ostatnio oglądałem u kolegi nie nazwałbym mydlaną. Już od 2.8 jest bardzo dobra ostrość.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-04-2007 o 23:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów