Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: modyfikacja kolorystyki

Domyślnie

Według mnie, jeśli wogóle, to był tylko zmieniony balans bieli, a zdjęcia wyglądają na doświetlone światłem odbitym od blendy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no boo 100% jest modyfikowane i to widac, jak ktos nie widzi to jego problem, to tak samo duzo osob nie widzi roznicy z picturestyle canona do fotografii ludzi, a jest poprawiona barwa i daje duzo lepszy efekt,
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    o albo jak takie cos uzyskac: http://myfourhensphotography.com/wp-...w-blog-tut.jpg
    tu juz chyba wyraznie widac ze modyfikowane :P
    Ostatnio edytowane przez a3915042 ; 28-07-2010 o 14:10 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a3915042 Zobacz posta
    no boo 100% jest modyfikowane i to widac, jak ktos nie widzi to jego problem, to tak samo duzo osob nie widzi roznicy z picturestyle canona do fotografii ludzi, a jest poprawiona barwa i daje duzo lepszy efekt,
    Po co się pytasz, skoro wiesz lepiej?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

o albo jak takie cos uzyskac: http://myfourhensphotography.com/wp-...w-blog-tut.jpg
    tu juz chyba wyraznie widac ze modyfikowane :P

Ehhhhhhhhhhh... wszyscy piszą to samo, że jeśli wogóle "modyfikowane" to b. mało. Po mojemu to jeśli zdjęcie zrobiono ze złotą blendą to mogło być prawie nieruszane kolorystycznie. WB jest przesunięty leciutko w celu ocieplenia zdjęcia. Więcej ŻADNYCH cudów w tym zdjęciu nie ma. No ale widać Ty wiesz lepiej.

PS. Monitor mam Wide Gamut, świeżo profilowany.
    To drugie to pogmerane w profilach w ACR albo innej wywoływarce. Też nic specjalnego i nic trudnego.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 28-07-2010 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu

Domyślnie

Strzel parę fotek tej kobitce gdzieś przy fasadzie budynku wymalowanej ciepłymi barwami i też będziesz miał kolorystykę na "100%" zmodyfikowaną. Jeśli nie jesteś autorem tego zdjęcia (?) to skontaktuj się z nim i tyle. Miał parę wejść z tego forum, to może w zamian nie odmówi pomocy
    Poza tym wydaje mi się zbędną zgryźliwościa wyjeżdżanie na forum sprzętowym w swoich pierwszych postach tekstami o "rozkalibrowanych monitorach". Chcesz nauczać- zamieszczaj takie posty w dziale np."Tips&tricks"

Domyślnie

No dobra, ale inne foty tej laski, np:
    http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=2266283
    http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=2266315
    Widać, że kolory crossowane.
    Dodana czerwień w cieniach, żółty w świetle i niebieski w średnich? Tak ja to widzę.
    40D + BG-E2N | 50/1.8 | 90/2.8 | 70-200/2.8 USM L IS | 580EX

Początki nałogu

Domyślnie

Rety, nowe zdjęcia w tym portfolio się pojawiły to temat się odkopał. Moim zdaniem gmeranie w rawie według potrzeby i gustu....ale co jest tak intrygujące ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów