Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Na co komu wogóle światło 2.8

Początki nałogu

Domyślnie

Teraz jest lato, jest dobre oświetlenie, dzień długi, można przymykać przysłonę. Zobaczysz jesienią i zimą, że światła będzie brakować.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korben Zobacz posta
    Jeśli byłoby to możliwe to robiłbym zdjęcia na stałkach,:-D,ale żonka nienawidzi manuala,i ma awersje do manualichyba pojdę na kompromis i kupię jej kompakta:-D
    Przecież stałka nie równa sie manual... A poza tym kto robi te zdjęcia - Ty czy Żonka?
    7D + C 50mm/1.4 + Samyang 8mm/3.5 Fisheye

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to mów od razu ze to nie dla ciebie, a dla żony

dla siebie manuale, dla zony małego kompakt co będzie ciągała gdzie chciała a nie większe i ciężkie lustro

pozd

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ancymon85 Zobacz posta
    Przecież stałka nie równa sie manual... A poza tym kto robi te zdjęcia - Ty czy Żonka?
    No pisze, że Żona księgowa przecież ;-)

Znam ten stan :-), u mnie wyjściem było zrobienie kilku fajnych fotek z 'efektem lustrzanki' ;-), tak jak na praktice wychodziło kiedyś, czyli z płytką GO. Kobiety jak się pooglądają w ładnych fotkach, to rzucą szmelcem na szkła dla mężów/partnerów prawie jak na kosmetyki dla siebie :-) (choć 'prawie' robi duużą różnicę ;-) ).

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

rozwiedź się będziesz miał problem z głowy
    I w końcu nie wiem - tobie trzeba tłumaczyć po co są jasne obiektywy i dlaczego są takie drogie czy twojej żonie?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swi3zy Zobacz posta
    No pisze, że Żona księgowa przecież ;-)

Znam ten stan :-), u mnie wyjściem było zrobienie kilku fajnych fotek z 'efektem lustrzanki' ;-), tak jak na praktice wychodziło kiedyś, czyli z płytką GO. Kobiety jak się pooglądają w ładnych fotkach, to rzucą szmelcem na szkła dla mężów/partnerów prawie jak na kosmetyki dla siebie :-) (choć 'prawie' robi duużą różnicę ;-) ).

Dobre spróbuje w niedalekiej przyszłości - czy ta metoda zadziała na moją żonę.

Sorry za off'a

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

sorki za nieścisłość jak pisałem manuale to zawsze jakoś mi się kojarzy stałka :-D zdjęcia robię ja i żonka,chociaż i tak jej wyrywam z rąk.
    Nigdy nie miałem do czynienia z jasnymi zoomami, więć wypytuję a dalsze argumenty przedstawię żonie na wszystkie sposoby:-D
    Albo, kupić szkło i powiedzieć po fakcie:-D,a na pocieszenie kompakcika "c" do torebki
    pozdrawiam

Domyślnie

Jeśli mówimy już o zakupach "przy zonie" to mój znajomy ma dobry sposób na takie zakupy.
    Po prostu kupuje a po fakcie mówi: "że była świetna okazja" i nie mógł tego przepuścić.

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korben Zobacz posta
    wszyscy piszą że jak się przymknie do 4.0 lub dalej to będzie ostro bo na 2.8 mydli
    kurcze, to ja jakiś dziwny jestem bo mój tamron b. często pracuje na 2.8 i nawet zdjecia 20x30 wydają się być ostre...

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

kup na dobry poczatek 50 1.8, albo jesli masz stare stałki to przejsciowke EOS->M42.
    Pokaz jej roznice. Pozdr

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów