Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 115

Wątek: Uwaga na FOTOJOKERA

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    No i znowu dokładnie to samo. Totalna ignorancja i nieznajomość polskich realiów nie przeszkadza Ci w udzielaniu rad
    FBI też nie mamy. Policja konna też będzie się ociągała. Może jeszcze jakieś pomysły?
    Coś czuje, że się czepiasz...

A propos ignorancji to może się zdziwisz, ale w Polsce jest CBŚ które jest odpowiednikiem(nie administracyjnie, ale ma podobne zadania) amerykańskiego FBI, i jest bardzo skuteczne w swoich działaniach.
    Poza tym, przesadzasz, z tą moją "nieznajomością realiów".
    Realia są takie w Polsce, że wiele spraw wygląda jak wygląda przez naszą polską mentalność. Potrafimy rzucić się z pięściami na sąsiada bo jest łatwo i sprawa się kończy na miejscu. A nie potrafimy dorosnąć do XXIw i walczyć o swoje prawa w sądzie bo "nie ma sensu" bo "takie są realia", "bo się będzie ciągnęło po wieki". Najłatwiej jest narzekać, mówić że "tutaj jest jak jest", spuścić głowę i przyjąć tą rzeczywistość często nieprawdziwą tylko wyuczoną. Chcemy, żeby się coś zmieniło a może to my musimy się zmienić. Patrząc po moich znajomych mieszkających w większych miastach (Wawa, Poznań,Łódź,Wrocław), ludzie w rozwiniętych regionach Polski mają większą świadomość swoich praw niż w małych 50cio tysięcznych miasteczkach w których mieszkańcy jeszcze nie do końca wyrośli z czasów PRL.

Wracają bliżej do tematu. Jak myślisz? Czy gdyby w Polsce naturalne stało się, że sprzedawca nie przestrzegający praw konsumenta zostanie wezwany do sądu, to podejście sprzedawcy do klienta by się nie zmieniło?
    Mamy tą rzeczywistość na którą się zgadzamy.

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aroaro Zobacz posta
    A mnie śmieszy w FJ sprawa sprzedaży osprzętu, aparatów canon pakowanych z uśmiechem przez sprzedawców w reklamówki nikona, olympusa itd . Średnio parę razy w roku dokonuje zakupu w nie jednym FJ - ta sama procedura. A przegięcie - zakup dokonany za kwotę 4900 zł + dopłata 35 gr za reklamówkę oczywiście "Olka
    Rozumiem canon nie dał - a gdzie estetyka? standard sprzedaży itd ...
    w oczekiwaniu jak sprzedawca pakuje, najlepiej byłoby zjeść jeszcze kebab któy FJ sam przyrządzi, bawią mnie niektóre wypowiedzi , żal ci 35 gr na reklamówkę że tak jęczysz to nie kupuj, nie żal to bądź szczęśliwym posiadaczem kawałka plastiku , a że canona czy nikona niesiesz w torbie olympusa to aparat pewnie dostał jakiejś wewnętrznej choroby, skurczyła się matryca czy coś?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

r00mak, nie czepiam się, ale jestem wyczulony na pisanie głupot jeśli chodzi o prawo.
    I bardzo dobrze wiem, że CBŚ istnieje. Podejrzewam, że nawet dużo więcej o tych strukturach wiem niż Ty...
    Realia sądowe znam aż zbyt dobrze, niestety. Powiem więcej - są moim chlebem powszednim.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

r00mak, nie czepiam się, ale jestem wyczulony na pisanie głupot jeśli chodzi o prawo.
    I bardzo dobrze wiem, że CBŚ istnieje. Podejrzewam, że nawet dużo więcej o tych strukturach wiem niż Ty...
    Realia sądowe znam aż zbyt dobrze, niestety. Powiem więcej - są moim chlebem powszednim.
    No ale chyba te realia znasz z tej "dobrej" strony a chleb to nie tzw. "czarny chleb i czarna kawa" jak w piosence śpiewanej przez Strachy Na Lachy .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Czasami dobrej czasami złej. Zależy na kogo się trafi.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ełk / Gdańsk

Domyślnie

Właśnie złożyłem tam zamówienie. Odbiór w sklepie. Co ciekawe po 3 minutach mam "do odebrania" A zamówiłem 50d, szkło i parę gratów. Mam nadzieje że nie z półki taka szybkość Nic. Czujny pojadę w sobotę się z nimi posiłować.

Coś już napisał

Domyślnie

No no, czekamy na relacje. Ja u nich dwa lata temu kupowałem sprzęt przez net z odbiorem w stacjonarnym i było ok, ale czasy się zmieniają, więc trzeba być czujnym.

Uzależniony

Domyślnie

r00mak,
    No to widzę, że bardzo dużo o mnie wiesz... może jeszcze mi powiesz jaki mam numer buta.
    Z twojej wypowiedzi wnioskuje, że pracujesz w resorcie, w policji(lub CBŚ), jesteś prawnikiem lub... kryminalistą
    Jako, więc osoba związana tak ściśle z prawem powinieneś przyznać, że są w prawie przepisy zabezpieczające dobro obywatela. Nikomu jednak się nie chce z tym prawem zapoznać, żeby się bronić, bo łatwiej jest zagryźć zęby i czekać aż ktoś z małym mózgiem i dużymi ja..mi stanie żeby nas reprezentować i np. wysypie zboże na tory.
    Wiadomo, że kijem Wisły nie zawrócisz, ale to tak jak z głosowaniem na prezydenta. Jeden głos nie zadecyduje o wyborach, a jednak każdy głos jest ważny.
    Tak więc w mojej opinii, dowodem ignorancji w tej dziedzinie, jest powoływanie się na "Polskie realia", jako usprawiedliwienie biernej postawy wobec naruszania praw, tak bardzo osobistych, jakimi są prawa konsumenta.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    ... , żal ci 35 gr na reklamówkę że tak jęczysz to nie kupuj, nie żal to bądź szczęśliwym posiadaczem kawałka plastiku ....
    Jak by miała napis Canon to i zeta by dał bez zająknienia :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dowodem Twojej ignorancji była propozycja wezwania policji, oskarżania o oszustwo itp.
    W Polsce to jest absurd.

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów