W dzisiejszych czasach zdecydowana większość sklepów dba nie tylko o swój zysk ale także o zadowolenie klientów. Powszechną stała się możliwość zwrotu lub wymiany towaru, który bądź nie odpowiada naszym potrzebom bądź okazał się uszkodzony. NIE w FOTOJOKERZE! Kilka dni temu miałem kolejny dowód na to, że ta firma nastawiona jest tylko i wyłącznie na zysk a nie na dobro klienta. Zakupiłem w jednym ze sklepów drobne akcesorium fotograficzne za kilkadziesiąt złotych. Po odpakowaniu okazało się, że sprzęt NIE DZIAŁA jak należy. I choć usterka urządzenia byłą ewidentna, zakup miał miejsce 15 minut wcześniej, Pan sprzedawca z diablim uśmieszkiem stwierdził: nie wymienimy tego Panu, takie mam polecenie od kierownika sklepu... To niestety częsta praktyka w sklepach sieci FOTOJOKER.

Czy jest o co robić raban? Myślę, że tak! Ja zakupiłem coś co kosztowało mnie mniej niż 50 PLN. Ale osobiście znam fotografów, którzy zakupili sprzęt fotograficzny wart kilka tysięcy złotych i "utopili się" gdyż sprzedawca salonu Fotojoker skwitował to z uśmieszkiem w prosty sposób: niech Pani idzie do serwisu bo my Pani tego nie wymienimy...

OSTRZEGAM - unikajcie FOTOJOKERA!!!

Dziś mamy w Polsce całą masę sklepów fotograficznych, które traktują poważnie klienta i w przypadku zakupienia uszkodzonego towary, bez słowa wymieniają go na sprawny! Nieco niższa cena nie jest warta stresu przez jaki przejdziecie musząc odsyłać do serwisowej naprawy sprzęt za grube tysiące zakupiony... poprzedniego dnia!