Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Bułgaria

Domyślnie Bułgaria

Ciężko to nazwać plenerem, ale jakby się uprzeć to można podciągnąć :P

We wtorek 27.08 ruszamy samochodem z Krakowa do Bułgarii (Słowacja-Węgry-Rumunia). Jedziemy z namiotem i bez konkretniejszych planów. Ktoś chętny żeby się przyłączyć i zrobić mały konwój? Jest nas 4 (2x chłopak & 2x dziewczynka), studenci.
    Można też wymienić się kontaktami i lokalizować na miejscu, wybrzeże nie jest przesadnie wielkie.

Szczegóły: polara@o2.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Uważajcie podczas przejazdów przez Rumunię. Tam młodociani zbierają haracz . Znajomy właśnie wrócił tydzień temu i opowiadał że go 3 razy zatrzymywali i żadali po 5 Euro - inaczej uszkodzą samochód. Trzeba omijać mało uczęszczane drogi, bo w dodatku są złej jakości.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

I przede wszystkim pilnować sprzętu, bo szybko można stracić...

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Dokładnie, oczy dookoła głowy i pilnować dziewuch. Szwagier wrócił jakiś tydzień temu ze Słonecznego Brzegu. Poza nadmorskimi kurortami ten kraj to dziki zachód a i nawet nad morzem może przydarzyć się małe rodeo - pełno ruskich cwaniaków. Lepiej chyba trzymać się głównych dróg.
    W sumie można by w jakiejś wiosce niezły materiał na reportaż zrobić...
    5D, stałki, zoomy

Domyślnie

To co piszecie potwierdza wcześniejsze opinie jakie do mnie dotarły - dziki zachód. Jest ryzyko jest zabawa. Szkoda, że nikt chętny na wyjazd się nie trafił, ale następnym razem będę pisał wcześniej.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gerbil Zobacz posta
    Ciężko to nazwać plenerem, ale jakby się uprzeć to można podciągnąć :P

We wtorek 27.08 ruszamy samochodem z Krakowa do Bułgarii (Słowacja-Węgry-Rumunia). Jedziemy z namiotem i bez konkretniejszych planów. Ktoś chętny (...)
    A do kiedy planujecie pobyt w BG?
    Ja od 9 września będę tam kilka dni, Bourgas, Pomorie i okolice.
    Jeśli będziecie w stanie tam dotrzeć możemy urządzić jakiś plener.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Polecam Sozopol i Nesebyr, miasteczka z widocznymi wpływami kultur tureckich, greckich i rzymskich.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

AMMarshall: Niestety wracamy 7mego, czas nie pozwolił się bardziej rozciągnąć. Pozdrawiam i idę w kimę, bo wczesnym rankiem wyjazd

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

(...)
    We wtorek 27.08 ruszamy samochodem(...)
    Napisałeś, że jedziecie 27.08...

AMMarshall: Niestety wracamy 7mego, czas nie pozwolił się bardziej rozciągnąć. Pozdrawiam i idę w kimę, bo wczesnym rankiem wyjazd
    A wychodzi na to, że jedziecie jutro, 27.07.

Wszystko jedno, szkoda...
    Będę czekał na waszą relację.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wróciłem właśnie m.in. z Bułgarii i nie polecam. Za cenę ponad 2000 przejechanych kilometrów dostajemy dość żałosną "priekrasnoją prirodę", podróbki klimatów śródziemnomorskich i poerwupegowską siermięgę. Tereny warte zapamiętania - jeżeli już je wskazywać - są tam, gdzie dotrzeć trudno, południowy zachód, pogranicze greckie i macedońskie. Będąc w okolicach Burgas proponuję od razu zrobić sobie dwie wycieczki, Istambuł i Nesebyr - a resztę czasu grzać dupska na popielniczkach zwanych plażami.

Gorąco natomiast rekomenduję tranzytową Rumunię. Przepiękny kraj i duża część opowieści o potencjalnym "Meksyku" dotyczy go w takim samym stopniu co np. niby-cywilizowanej Słowacji. Nawet jeżeli wykorzystujecie Rumunię tylko jako tranzyt - poświęćcie dzień na Trasę Transfogarską (aka Droga Caucescu), okolice Busteni czy jezioro Lacu Vidra. Tak jak obiecałem sobie, że kiedyś pojadę tam na dłużej. I chromolę rozwalone felgi - warto było.

Spłukałem Rumunią i potem Węgrami pobułgarski syf i bzdety z bedekerów.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów