55-250IS lub 70-200 L jedyne sensowne szkła
55-250IS lub 70-200 L jedyne sensowne szkła
Skoro człowiek dysponuje kwotą 400 zł., to mu nie doradzajcie L-ek!!
Ja bym (w tej kwocie) celował w używaną Sigmę 70-300. Wiem, co piszę bo mam ten obiektyw (APO), a także C70-200/4L.
Sigma m. zdaniem niest trochę niedoceniana, i niesłusznie, bo to jest b. dobre szkło.
używane APO za 500 możesz trafić, a jak uznasz, że to nie to czego chcesz to sprzedasz bez straty, w międzyczasie dozbierasz i kupisz coś czego użytkownicy tego forum nie potępią np 70-200/4 ale to już 1,6-1,8tyś
Dokładnie tak - kup Sigmę z APO, najlepiej używkę na gwarancji i po kłopocie. Trochę popstrykasz a jak dozbierasz jakąś kasę , to w przyszłości wymienisz na coś lepszego
Ja kupiłem sigmę bez APO ale tylko dlatego, że tanio nówka i od sąsiada. Używam raz kiedyś tego szkła, to dla mnie jest OK i 3 lata gwarancji więc spoko.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
dzięki wszystkim biore sigmęz apo
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
masz pytania dot. np. (...) "co kupic" (...) to forum jest właśnie dla Ciebie
No właśnie. Na szczęście interpretacja zawartości tego podforum vs Regulamin nie należy do CiebieAle to już nie moja brocha![]()
. Przyjmij że tak ma tu być - bałagan z powtarzającymi się wątkami na ten sam temat (czasem zamykane i odsyłane, czasem nie, nie ma reguły) i jak Ci się nie podoba to tu nie zaglądaj.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie