Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Wskazówki do sesji z parą młodą

Domyślnie Wskazówki do sesji z parą młodą

Witam, tak jak w temacie, może poradzilibyście mi jak mniej więcej przygotować się do zrobienia sesji parze młodej. Nie jestem profesjonalistą. Jest to wesele znajomych i osobiście poprosili mnie abym zrobił im zdjęcia (a ja głupi się zgodziłem :P) mam małe doświadczenie w robieniu zdjęć ale też nie wymagany jest ode mnie profesjonalizm. Zdjęcia mają być miłe dla oka (poza tym po wszystkim pobawię się w photoshopie). Może macie jakieś pomysły na sesję albo jakieś ciekawe rozwiązania. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Portfolia, portfolia i jeszcze raz portfolia innych fotografow slubnych.
    Zaloz sobie jedno portfolio na dzien.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

moja rada... która się sprawdza jak do tej pory...
    każdy fotograf ma swje pozy i ulubione miejsca... i zawsze można popodglądać innych - na pewno w twojej okolicy jest jakieś miejsce gdzie fotografowie robią co weekend zdjęcia... wybierz się na wycieczkę i obserwuj... na pewno zobaczysz sporo... sam tak zaczynałem.
    a drugie i myślę ważniejsze to pozwól młodej parze cieszyć się sobą w plenerze... oni będą szaleć i cieszyć się tym szczególnym dniem a Ty trzymaj aparat przy oku i po prostu rób zdjecia... założę się o piwo... że te zdjecia IM spodobają się najbardziej... a jak do tego jeszcze poobracasz aparatem i znajdziesz ciekawe tła tych "zabaw" to nikt nie będzie żałował wyboru jakiego oni dokonali a na co Ty się zgodziłeś
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Domyślnie

Dzięki wszystkim za cenne rady, z pewnością ustosunkuje się do nich martwię się głównie o brak entuzjazmu Pana młodego (nie jest osobą lubiącą obiektyw i zdjęcia) zależy mi żeby zrobić dobrze te zdjęcia i podczas sesji próbnej ciężko było mi znaleźć dobre ustawienie dla niech głównie ze względu na jego niechęć. No ale w końcu to ich wesele więc pewnie nastrój będzie inny. Jeszcze raz dziękuje

Pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

po pierwsze musisz wziąć aparat z naładowany akumulatorem tak dla rozluznienia tematu :P

a tak serio postaraj się nawiązać kontakt z parą, jeżeli Pan młody jest ponurakiem rozkręć młodą a ona już swojego przyszłego męża sprowokuje do uśmiechu i odpowiedniej współpracy, najważniejsze to nie być kawałkiem drewna które stoi i pstryka , powiedz dla Pary młodej po zrobieniu zdjęcia " super" , "fantastycznie" " o tak ! " zaraź ich energią, nawet najpiękniejsza Para w super scenerii nigdy nie wyjdzie dobrze jeżeli stanie jak na apelu wojskowym

Pozdro

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Przede wszystkim skoro jest niechetny to po co Cie wzial do tego ?
    Mysle ze podczas slubu zyska troszke checi i pewnosci siebie gdy kazesz mu wpatrywac sie w oczy swojej malzonki czy tez gdy oboje beda patrzec w to samo miejsce. Utrzymuj dobry kontakt z nimi, chwal, zartuj a bedzie dobrze. Nie kaz sztucznie sie usmiechac - wylapuj momenty gdy sie usmiechaja lub spraw by sie smiali.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Przede wszystkim skoro jest niechetny to po co Cie wzial do tego ?

z mojego doświadczenia to jakieś 10/15% panów młodych najchętniej zrezygnowałoby z sesji zdjęciowej bo to niepotrzebne wg nich nikomu ale baba se ubzdurała to jakoś przeżyć trzeba.... ale żeby się angażować to już by była przesada chociaż kiedyś trafiło mi się zlecenie gdzie plener był koszmarem wręcz bo młoda para 18 latkowie z wpadki zupełnie nie miała na nią ochoty.... ale mama kazała i płaciła to pojechali... masakra... bo jak już oboje to mają w .... to ciężko o współpracę... same zdjęcia to wiadomo jak wyszły... technicznie w porządku ale pomiędzy nimi zero miłości... a to oznacza że zabrakło najważniejszego na zdjęciach niestety
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

dobrze jest pokazać pare fotek na wyświetlaczu - entuzjazm pary młodej zawsze wzrasta

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Jak Pan mlody ponurak to go olej i zajmij sie mloda. Zapros ja na akt a mlody niech siedzi w chalupie
    A tak serio - rozkreca sie sami. Najgorszy jest poczatek, ale po paru zdjeciach sam sie wkrecisz w temat. Pomysly czesto wpadaja "na biegu" ale dobrze znac jakies pozycje itp.. Tak jak koledzy napisali - oblukaj portfolia slubniakow.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Domyślnie

albo zabierz kieliszki, kocyk i zainwestuj we flaszkę wina
    Jak ją wypiją to się rozkręcą
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów