Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Jaki system? Jaki aparat z szybkim AF?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeerbiL Zobacz posta
    Ogólnie jeśli ktoś z was miał doczynienia z Pentaxem i Canonem oraz najlepiej także Nikonem to proszę o radę.
    Nikon D300, T17-50, T18-270VC
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nikon D300, T17-50, T18-270VC

Nie ta półka budzetowa.

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Te przykłady mozliwości ciekawe,ale ciekawszym będzie zestaw strzałów z K100D i szybko przemieszczających się obiektów,dla kolegi Respect .
    http://www.mp.pr.radom.pl/airshow/ai...9_1/index.html
    Korpus wyjatkowo ślamazarny,ale bywa,jak w powyższym przykładzie ,że trafi w ręce dieharda.
    Kasetki używa siostra,bywa że mam z nim do czynienia,można narzekać nie tyle na szybkość ,co na błądzenie AFa,bardzo upierdliwe.
    Jeśli priorytet to szybkość i celność to moim zdaniem 50D,skok dla Ciebie ogromny,ale 550D też będzie bardzo zauważalne,kasetka to jeden z wolniejszych korpusów i wszelkie porównania wypadają blado.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinietu Zobacz posta
    Te przykłady mozliwości ciekawe,ale ciekawszym będzie zestaw strzałów z K100D i szybko przemieszczających się obiektów,dla kolegi Respect .
    http://www.mp.pr.radom.pl/airshow/ai...9_1/index.html
    Korpus wyjatkowo ślamazarny,ale bywa,jak w powyższym przykładzie ,że trafi w ręce dieharda.
    Kasetki używa siostra,bywa że mam z nim do czynienia,można narzekać nie tyle na szybkość ,co na błądzenie AFa,bardzo upierdliwe.
    Jeśli priorytet to szybkość i celność to moim zdaniem 50D,skok dla Ciebie ogromny,ale 550D też będzie bardzo zauważalne,kasetka to jeden z wolniejszych korpusów i wszelkie porównania wypadają blado.
    No właśnie to mnie boli że nie trafia w ogóle często , już nie chodzi o samą predkość tylko oto ze często nie może trafić.
    D50 nie ma video, a sądze że skoro mam inwestować w nowy sprzęt to wezmę coś co też będzie miało ten bajer, Dla tego najbardziej myśle nad 500D lub D90 .

Czy jest ktoś na forum z 500D z śląska kto znalazły czas na piwko i dał się chwilę pobawić sprzętem?

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

GeerbiL a skąd dokładniej jesteś?
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    GeerbiL a skąd dokładniej jesteś?

Z bytomia, ale podjechać gdzieś to nie problem dla mnie.

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A ja Ci powiem, że ilekroć widzę tego typu argumenty to powtarzam: to fotograf, nie aparat robi zdjęcia .

Przykłady:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=39664 (większość to 350D + 50 1.8 )

http://canon-board.info/showthread.php?t=58177 (głównie 400D)

http://canon-board.info/showthread.php?t=30159 (najładniejsze zdjęcia z kita za ~300zł )
    Temat jest o szybkim autofocusie? W takim razie świetne przykłady podałeś. Zwłaszcza jak się góry fotografuje to bez 1D i USM lepiej nie startować. Mało która fotografia jest równie dynamiczna co krajobraz. Gratulacje.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pisałeś,że ma być szybki AF, więc skąd pomyśł żeby kupić 500D? zdecydowanie lepszy będzie 50D
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

GeerbiL - ja akurat z bielska... więc trochę kawałek niestety

co do samej szybkości AF i jakości zdjeć... np z KITa to po dłuższym czytaniu tego forum człowiek zaczyna mieć różne zboczenia i szukać dziury w całym. Prawda jest taka... a jako były właściciel Pentaxa mogę się wypowiadać... że Pentaxy nie mają szans... niestety z systemem Canona... brzmi brutalnie ale przerabiałem to już na sobie i przed canonem był przez chwilę nikon... różnicy jakiejś wielkiej nie zauważyłem... za to nikon zabił mnie niestety jakością.... dla mnie seria budżetowa nie dorasta do pięt staremu 5 letniemu pentaxowi DL... za to canon w serii xxxD jest ciekawą propozycją nawet z obiektywem KIT... który wiadomo... z pentaxowym szans nie ma... ale jest do zaakceptowania.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Pisałeś,że ma być szybki AF, więc skąd pomyśł żeby kupić 500D? zdecydowanie lepszy będzie 50D
    A nie jest szybki? AF nie dorównuje D90?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    GeerbiL - ja akurat z bielska... więc trochę kawałek niestety

co do samej szybkości AF i jakości zdjeć... np z KITa to po dłuższym czytaniu tego forum człowiek zaczyna mieć różne zboczenia i szukać dziury w całym. Prawda jest taka... a jako były właściciel Pentaxa mogę się wypowiadać... że Pentaxy nie mają szans... niestety z systemem Canona... brzmi brutalnie ale przerabiałem to już na sobie i przed canonem był przez chwilę nikon... różnicy jakiejś wielkiej nie zauważyłem... za to nikon zabił mnie niestety jakością.... dla mnie seria budżetowa nie dorasta do pięt staremu 5 letniemu pentaxowi DL... za to canon w serii xxxD jest ciekawą propozycją nawet z obiektywem KIT... który wiadomo... z pentaxowym szans nie ma... ale jest do zaakceptowania.

W bielsku bywam często.

O kita się nie martwie, bo prawdopodobnie kupie body same i wybiorę jakieś szkło.
    Ostatnio edytowane przez GeerbiL ; 25-07-2010 o 13:37 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów