Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: 50mm f/1.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie mam 35/2,0 ale jest dość głośny.
    Chetnie dowiem sie jak wypada w stosunku do 35/2,0 bo zamierzam kupić to szkło.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

w takim razie odglos dyskwalifikuje to szkielko;p strasznie trudno przyzwyczaic sie do dzwieku 35 2.0, a co do 50 1.8, jezeli jest jeszcze glosniejszy af
    Był Nikon, jest Canon 5d + 35 2.0 + 85 1.8

www.maxmodels.pl/zinek2005.html

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zinek2005 Zobacz posta
    Jak pracuje af w 50 1.8? Czy jest tak samo głośny jak w 35 2.0?
    głośna loteria.
    pucha i grucha

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wcale nie - mój jedynie cichutko bzyczy i w niczym to nie przeszkadza
    Przeciesz to ma zwykly mikrosilniczek do AF, to jaki ma być? Nie przesadzajmy.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec

Domyślnie

Af w 50mm f1.8 II jest cichszy od tego w 35mm f2. Jak z głośnością w wersji pierwszej nie wiem - nie miałem.
    Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Polecam przestudiować wątek:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=62683

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Rzeczywiście z odgłosem wersji II można żyć ;-)
    Co do dynamicznych scen to ja nie miałem problemu, ale tylko za sprawą, że akcja nie rozgrywała się w płaszczyźnie bliżej - dalej tylko równolegle od lewej do prawej. Jeśli nie ma za dużego kręcenia AF-u to coś tam sobie po ostrzy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam ten obiektyw od kilku dni i moge powiedzieć że jest naprawdę super. Wykonany jest z plastiku ale jest on wg. mnie lepszej jakości niż ten który został uzyty do produkcji kita. Autofocus jest głośny ale mnie osobiście to zupełnie nie przeszkadza bo w moim egzemplarzy ostrość ustawia bardzo szybko i bezproblemowo (zarówno przy dobrym jak i złym świetle). Trzymając go w ręku może on się wydawać dosyć słabym szkłem ale po podpięciu do body sytuacja się zmienia i obiektyw zaczyna robić całkiem przyjemne wrażenie. Mój egzemplarz na 1.8 ma lekkie mydełko (ale i tak jest ostrzejszy od mojego kita) ale nie jest ono kłopotliwe. Od 2.0 jest już ostro. Przyczepić się mogę do tego iż nie ma skali odwzorowania naniesionej na obiektyw i kolorki są lekko blade (choć może jest to kwestia ustawień nie wiem nie badałem jeszcze dokładnie). Uważam zę obiektyw jest super bo to że jest plastikowy i głośny zupełnie mi nie przeszkadza. Zależało mi na celnym af i fajnym bokehu i dostałem to za naprawdę śmieszne pieniądze. Polecam jako dopełnienia kita. Zdaje egazmin w 100%
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Miałem to szkiełko, ale sprzedałem, gdyż pomimo wielu zalet miało dwie dyskwalifikujące go wady : trefny autofocus oraz obrzydliwy bokeh.
    Do autora postu wyżej : gibki8 - porównaj sobie ten bokeh z tym co daje choćby 50 1.4
    Myslę, że zmienisz zdanie co do fajnego bokehu 1.8.
    Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów