Mam ten obiektyw od kilku dni i moge powiedzieć że jest naprawdę super. Wykonany jest z plastiku ale jest on wg. mnie lepszej jakości niż ten który został uzyty do produkcji kita. Autofocus jest głośny ale mnie osobiście to zupełnie nie przeszkadza bo w moim egzemplarzy ostrość ustawia bardzo szybko i bezproblemowo (zarówno przy dobrym jak i złym świetle). Trzymając go w ręku może on się wydawać dosyć słabym szkłem ale po podpięciu do body sytuacja się zmienia i obiektyw zaczyna robić całkiem przyjemne wrażenie. Mój egzemplarz na 1.8 ma lekkie mydełko (ale i tak jest ostrzejszy od mojego kita) ale nie jest ono kłopotliwe. Od 2.0 jest już ostro. Przyczepić się mogę do tego iż nie ma skali odwzorowania naniesionej na obiektyw i kolorki są lekko blade (choć może jest to kwestia ustawień nie wiem nie badałem jeszcze dokładnie). Uważam zę obiektyw jest super bo to że jest plastikowy i głośny zupełnie mi nie przeszkadza. Zależało mi na celnym af i fajnym bokehu i dostałem to za naprawdę śmieszne pieniądze. Polecam jako dopełnienia kita. Zdaje egazmin w 100%
Pozdrawiam![]()