Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Hot piksel na wyswietlaczu (300D)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie Hot piksel na wyswietlaczu (300D)

Witam po raz pierwszy :-)

i od razu pytanko - czy warto walczyc z serwisem - mam jeden hot piksel na wyswietlaczu (pieknie sie swieci)

niby nie przeszkadza w zwyklej pracy - ale w sprzecie za taka kase (wiem, wiem - i tak najtanszy dSLR na rynku) to raczej nie powinno wystepowac

co z takimi przypadkami robi serwis ?? (ktos moze mial juz cos takiego ??) - odpuscic sobie - czy jednak sprobowac z nimi zawalczyc ??

RP

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Hot piksel na wyswietlaczu (300D)

Cytat Zamieszczone przez RP
    Witam po raz pierwszy :-)

i od razu pytanko - czy warto walczyc z serwisem - mam jeden hot piksel na wyswietlaczu (pieknie sie swieci)

niby nie przeszkadza w zwyklej pracy - ale w sprzecie za taka kase (wiem, wiem - i tak najtanszy dSLR na rynku) to raczej nie powinno wystepowac

co z takimi przypadkami robi serwis ?? (ktos moze mial juz cos takiego ??) - odpuscic sobie - czy jednak sprobowac z nimi zawalczyc ??

RP
    Wydaje mi sie ze jak masz tylko jeden to nie ma co walczyc - ale zawsze mozesz zadzwonic i sie spytac jakie jest ich podjescie - moze sie cos zmienilo ?

Coś już napisał Awatar Danon
    Miasto
    Łódź

- odpuscic sobie - czy jednak sprobowac z nimi zawalczyc ??
    Jeśli jest nowy, na gwarancji to wal do nich śmiało! Nie ma co się zastanawiać.
    Ostatnio znajomemu pojawił się taki pixelek w A70, zareklamował i dostał nowy egzemplarz, z tym że czekał chyba 2 tygodnie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Cytat Zamieszczone przez Danon
    - odpuscic sobie - czy jednak sprobowac z nimi zawalczyc ??
    Jeśli jest nowy, na gwarancji to wal do nich śmiało! Nie ma co się zastanawiać.
    Ostatnio znajomemu pojawił się taki pixelek w A70, zareklamował i dostał nowy egzemplarz, z tym że czekał chyba 2 tygodnie.
    sprzet ma ledwo tydzien (i od poczatku ma taka wade - nie zauwazylem jak bralem ze sklepu :-( )

wiec chyba sie pokusze do Canon'a i zobacze co powiedza

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

przejzyj to co malym druczkiem w intrukcji.. obawiam sie, ze jesli serwisant bedzie mial zly nastrooj to ci tego nie uzna..

podobnie sprawa ma sie w innych firmach - wszystkie podaja, ze przebarwione pixele na wyswietlaczu nie stanowia o wadzie aparatu... i nie maja wplywu na wykonywane zdjecia..

ale mozesz zajsc do serwisu i grzecznie z nimi porozmawiac... bo jak zaczniesz im wygrazac lub cos w tym stylu, to cie kopna w tylek.. i beda mieli do tego prawo

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W laptopach hot piksele sa uznawane tylko w liczbie 9 i wiecej, lub zgrupowanie 3 i wiecej w jednym miejscu .
    Podejrzewam ze nie masz co walczyc ale sprobowac nie zaszkodzi.

(mec)
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    W laptopach hot piksele sa uznawane tylko w liczbie 9 i wiecej, lub zgrupowanie 3 i wiecej w jednym miejscu .
    w laptopach hot-piksele nie niszczą informacji, ot po prostu jej nie wyswietlają. Inaczej zgoła rzecz się ma z matrycą w aparacie. Tam niestety informacja jest tracona.
    Kiedyś miałem Olympusa C3020 i tam było kilka pojedynczych hot-pixeli, szkoda mi było go oddawać do serwisu, bo 2 tygodnie bez sprzetu, ale pod koniec gwarancji go oddałem i po dwóch tygodniach dostałem go z powrotem (oczywiście w pełnie sprawny) bez szemrania, co więcej, dostałem kolejny rok gwarancji

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez (mec)
    w laptopach hot-piksele nie niszczą informacji, ot po prostu jej nie wyswietlają. Inaczej zgoła rzecz się ma z matrycą w aparacie. Tam niestety informacja jest tracona.
    Kiedyś miałem Olympusa C3020 i tam było kilka pojedynczych hot-pixeli, szkoda mi było go oddawać do serwisu, bo 2 tygodnie bez sprzetu, ale pod koniec gwarancji go oddałem i po dwóch tygodniach dostałem go z powrotem (oczywiście w pełnie sprawny) bez szemrania, co więcej, dostałem kolejny rok gwarancji
    chyba nie czytasz uwaznie bo dyskusja jest o hotpixelu na wyswietlaczu lcd a nie ma matrycy

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To zalezy od producenta. Toshiba od 5 reklamuje nawet rozrzuconych lub 3obok siebie
    dSLR + coś tam...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez (mec)
    Gratuluje "spostrzegawczosci" .
    Hint - przeczytaj chociazby temat watku, zanim w nim cos napiszesz .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów