Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Akumulatorki za grosze?

Domyślnie Akumulatorki za grosze?

Witam, nie wiem czy trafiłem z działem ale mam pytanie.

Na allegro można zakupić tanio akumulatorki, nie chcę robić reklamy więc wstawię samą fotkę i cenę, moje pytanie dotyczy jakości tych akumulatorków.

Może ktoś z was kupił na allegro takie baterie, i wie czy to jest warte zachodu. Wiadomo że żywotność będzie mniejsza niż baterii za 10zł, ale może warto za taką cenę kupić, do zwykłego rzadko używanego kompakta?

1,99zł sztuka

1,55zł sztuka

I jeszcze innego użytkownika:
    cena 6zł za 2 sztuki.

Co sądzicie, warto się na to chapnąć? Oczywiście do zakupu koszt przesyłki to ok 6zł, ale jak bym zamawiał to wziął bym kilkanaście sztuk.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obstawiam, że parametry będą podobne jak z tej samej półki akumulatorków JIABAO. http://canon-board.info/showthread.p...BAO#post772408
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

przecie to badziew totalny ... 20 zł ci szkoda ? chyba czasem lepiej kupić raz a dobrze na jakiś czas
    no comment...

Domyślnie

Wiele razy się przekonałem że taniej nie znaczy gorzej, ale czytając post do którego podlinkował Kolaj, to chyba faktycznie szkoda zwracać na te akumulatorki uwagę

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Obstawiam, że parametry będą podobne jak z tej samej półki akumulatorków JIABAO. http://canon-board.info/showthread.p...BAO#post772408
    Dokładnie to samo mi się przypomniało, jak zobaczyłem ten temat.
    Kiedyś kupiłem jakiś tani badziew do swojej MP3 i szczerze mówiąc, do aparatu czy lampy błyskowej już bym tego nie włożył... Szkoda pieniędzy.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ile to wytrzyma w lampie? 50 zdjęć? No i taki badziew to lubi się rozlewać... Oszczędzisz na aku, zapłacisz w serwisie... ;-)
    Fotografia to drogi sport i osobiście się dziwie, że komuś żal 25zł na cztery Eneloop'y. Podejrzewam, że na jednym zestawie E zrobisz kilka razy więcej zdjęć i są o wiele trwalsze niż kilka zestawów tych czopków, a w ostatecznym rachunku i tak wyjdzie taniej... A może zdarzyć się nawet i tak, że sprzęt na tych czopkach w ogóle się nie włączy...

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Na 1dnym z for ktos kupil je do testow - 400mAh mial najlepszy z 4 zakupionych - zatem nie warto sobie zawracac glowy
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Żal, nie żal. Byłem ciekaw czy to tylko wygląda jak "akumulatorek" czy choć po części nim jest ;P

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

mam te na zdjęciu nr 2
    jak się w ten sam dzień naładuje lub dzień wcześniej to jestem zadowolony.
    ale jak już poleżą kilka dni to nie ma co z nich wycisnąć są puste flesh ładuje się kilkadziesiąt sekund.

wytrzymują z mojego doświadczenia około 200-250 błysków na pełnej mocy.

teraz zaopatrzyłem się w sonyo i jestem bardzo z nich zadowolony nie muszę się martwić że zaraz się rozładują i że po kilku dniach nieużywania muszę je odnowa ładować
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Na Sanyo też trzeba uważać. Ja kupiłem komplet oznaczony Sanyo Superlattice Alloy EVO NI-MH 2700 i też trzymają tylko dzień po naładowaniu (Używam w EX580). Fakt akumulatorki pochodzą z Allegro ale wyglądają na oryginalne. Używam też GP 2500 i sprawują się znacznie lepiej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów