Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Kupno 300d

Domyślnie Kupno 300d

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
    Czy jest sens kupować eos'a 300d z małym przebiegiem 7 lat po jego wejściu na rynek? Czy modyfikowany soft , bo jakiś jest z tego co czytałem poprawi jakość zdjęć?
    Co do zastosowań to mam zamiar robić zdjęcia amatorsko , głownie sport.
    Będzie to moja pierwsza lustrzanka.
    Co do obiektywu to planuje zakup jakiegoś lepszego niż standardowy ale to za pare miesięcy, jak dozbieram troche kasy.

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek15c Zobacz posta
    głownie sport.
    myślałeś o czymś dwucyfrowym? 10-tka czy 20-tka byłaby fajną bazą do rozbudowy systemu
    Musisz jednak zdać sobie sprawę, że body to dopiero początek wydatków, szczególnie jeśli w perspektywie masz fotografię sportową (pytanie - jaki sport chcesz fotografować? )

Domyślnie

Hmmm... nie ma możliwości edycji?
    Proszę o usunięcie tematu i przepraszam za gafę Nie zauwazyłem tematu stronę wcześniej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Fotografować chcę głównie rajdy... no cóż łatwo nie będzie.
    Za 1000 zł ciężko będzie kupić 20-tke, tyle mam do wydania
    Ostatnio edytowane przez Krzysiek15c ; 21-07-2010 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sens jest zawsze jeśli jest taka potrzeba Sprzęt tak naprawde dobieramy zawsze w zależności od swoich potrzeb i zasobności portfela. Jeśli ten 300D nie jest zajechany i za rozsądną cenę to dlaczego nie. W zestawie z kitem można kupić za ok 600zł. Na chwilę obecną to już leciwa konstrukcja, ale jak założysz porządne szkło to i foty wyjdą w miarę przyzwoite. Jeśli chodzi o soft, to szału raczej nie oczekuj
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moim zdaniem wszystko zależy od wartości sprzętu i ...Ciebie
    Wszyscy powinni rozpoczynać przygode z fotografią od najtańszej lustrzanki
    Dlaczego?
    Bo jest tania i ma ograniczone funkcje w których nowy fotograf może sie pogubić
    Jeżeli kupisz 300d i "załapiesz" bakcyla, za rok czy dwa kupisz lepszą puszke.A 300d posłuży Ci do intensywnej nauki(szkoda jest uczyć sie na xxd)
    Jeżeli nie spodoba Ci się ta dziedzina. to wróciisz do kompaktów i 300d bedzie leżała w zapasie(mała strata),lub sprzedaż ją z małą stratą.Ostatecznie możesz pstrykać na "Auto"
    Najgłupsze jest kupowanie drogich aparatów, zeby po dwóch miesiącach stwierdzić "to mnie nie kręci" albo "nie biore mojej lustrzanki, bo jest cięzka i duża a kumpel ma taki fajny kieszonkowy..."

Jeżeli zas jesteś pewien, że wiesz co chcesz...to...
    niepotrzebnie sie pytasz.
    Sam siebie znasz najbardziej...
    Moim zdaniem 300d do nauki jest extra
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Domyślnie

No ostatnio chodzą po 900zł na allegro ale mam okazję za 700 i chyba sie w takim razie zdecyduję.
    A obiektywy jak? Z moich obserwacji są dość tanie.
    Ogniskowa 70-200 byłaby ok?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Tamten wątek przeczytałem. Za ten z wyszukiwarką serdecznie dziękuje.
    Napiszę o pierwszych wrażeniach i wrzucę pare fotek z rajdów w drugim tygodniu sierpnia.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli już się upierasz na 300D (ja bym raczej celował w 20D lub 400D, oba do nabycia poniżej 1000 zł) to pamiętaj że AF tego aparatu nie ma szans z rajdówką, lepiej domknąć przesłonę, wyostrzyć na drogę i pstryknąć w odpowiednim momencie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek15c Zobacz posta
    No ostatnio chodzą po 900zł na allegro ale mam okazję za 700 i chyba sie w takim razie zdecyduję.
    A obiektywy jak? Z moich obserwacji są dość tanie.
    Ogniskowa 70-200 byłaby ok?
    jak dobrze poszukasz to i 20D znajdziesz za 800 zł i niżej... a za 300D bym 700 zł nie dał bo nie warto. Jakiś czas temu szukałem sztuki na backup i trafiały się takie perełki z niedużym przebiegiem. Jak już ktoś pisał 600zł za body+kit to optymalna cena
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów