-
Bywalec
Po obejrzeniu Twoich zdjęć z Tatr mam wrażenie, że nieco przesadzasz z obróbką - niebo ma trochę dziwny kolor, a na zdjęciach 6, 7 jest dominanta pewnego koloru niebieski/fiolet. Poza tym niektóre bardziej bym doświetlił. W górach dobrym pomysłem jest stosowanie połówkowego filtra można nawet przykładać płytkę ręką do obiektywu - stosuję to bez przeszkód (Hitech 0.9 z miękkim przejściem), od razu rozkład jasności w kadrze jest przyjemniejszy. Co do ostatniej serii - czyli reporterki, to też trochę brakuje - dziwna konwersja do BW i średni kadr na 12. ucięte nogi konia na 16. Ogólnie w górach poza tzw "standardowymi" widokami skupiałbym się no mocnych punktach i starał wyszukać motywu przewodniego, lub pewnego elementu prowadzącego wzrok do tego, co szczególnie chcemy pokazać. To tyle, co mam wrażenie, że może być dla Ciebie jakąś wskazówką
Żeby nie było to zdjęcia, które mi się podobają to 1. - czyli panorama i 11. Chętnie zobaczę więcej. Zapraszam też na komentarze odnośnie Tatr do mnie: http://canon-board.info/showthread.php?t=53060
Uprawnienia umieszczania postów