Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: [Bialy92] amatorsko

Domyślnie

To się dowiedziałem czegoś. Jeszcze raz dzięki Teraz musi być tylko lepiej.

Domyślnie Lipcowe Tatry.

Witam Was po tygodniowej przerwie Ostatni tydzień lipca spędziłem w moim ulubionym miejscu Polski w Tatrach. Pogoda niestety nie dopisała. W góry poszedłem z dziewczyną tylko raz i zrobiliśmy małą trasę. Z Brzezin do Murowańca na hali gąsienicowej. Z niej się wybraliśmy na przełęcz Karb od strony przełęczy świnickiej. Zeszliśmy do Czarnego Stawu Gąsienicowego i do Murowańca znowu. Później przez dolinę Jaworzynki do Kuźnic. Tyle w skrócie o wyprawie Zdjęcia wydają się robione w różne dni ale pogoda diametralnie się zmieniała. Na razie cztery fotografie razem z panoramą.

1. Na początek mała panorama.

Miniaturka do dużej rozdzielczości.

Jakoś trochę padła znowu :/

2.Widok na Kasprowy Wierch.

3.Potok pod przełęczą.

4.Widok na Kościelec i przełęcz Karb z Murowańca.

Tylko tyle narazie obrobiłem. Później będzie więcej Chciałem także zaznaczyć, że to pierwsza wyprawa z moim C50D no i fotografie robione w RAW. Widzę, że duża jest różnica między JPG.

Wszelkie wskazówki mile widziane

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

zdecydowanie musisz popracowac nad kompozycja. zdjecia troche jakby bez pomyslu. chmury na 1 i 4 brzydko przepalone. najlepsza wydaje sie panorama ale brakuje jej troche ostrosci chyba. ale pokazuj co masz jeszcze w zanadrzu.
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Domyślnie

No jak pisałem to pierwsze moje obrabiane RAWy. No jutro wrzucę następne

Domyślnie

A teraz pora na kolejną porę zdjęć.

5.W tle Kościelec

6.Widok z Przełęczy Karb na Czarny Staw Gąsienicowy.

7.Mały Kościelec

8.Może nie do końca zdjęcie którym chcę się pochwalić, a za to mały quiz Znajdź jeden szczegół wyróżniający się. Jeśli będzie trudno dam podpowiedź co to

Za wszelkie kolejne wskazówki dziękuję

Domyślnie

Widzę na razie mało kto chce się wypowiedzieć. Może to was skłoni większego wysiłku.

9.

10.

11.

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Ostatnie pozytywnie wyróżnia się . Dobra kompozycja i treść.

Domyślnie

Kolejne tym razem odpoczynek od widoków. Teraz to co udało mi się uchwycić na ulicy i chciałbym pokazać.

12.

13.

14.

15.

16.

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Po obejrzeniu Twoich zdjęć z Tatr mam wrażenie, że nieco przesadzasz z obróbką - niebo ma trochę dziwny kolor, a na zdjęciach 6, 7 jest dominanta pewnego koloru niebieski/fiolet. Poza tym niektóre bardziej bym doświetlił. W górach dobrym pomysłem jest stosowanie połówkowego filtra można nawet przykładać płytkę ręką do obiektywu - stosuję to bez przeszkód (Hitech 0.9 z miękkim przejściem), od razu rozkład jasności w kadrze jest przyjemniejszy. Co do ostatniej serii - czyli reporterki, to też trochę brakuje - dziwna konwersja do BW i średni kadr na 12. ucięte nogi konia na 16. Ogólnie w górach poza tzw "standardowymi" widokami skupiałbym się no mocnych punktach i starał wyszukać motywu przewodniego, lub pewnego elementu prowadzącego wzrok do tego, co szczególnie chcemy pokazać. To tyle, co mam wrażenie, że może być dla Ciebie jakąś wskazówką Żeby nie było to zdjęcia, które mi się podobają to 1. - czyli panorama i 11. Chętnie zobaczę więcej. Zapraszam też na komentarze odnośnie Tatr do mnie: http://canon-board.info/showthread.php?t=53060

Domyślnie

No dziękuję za wskazówki. Jak na razie to było mnie stać tylko na C50D plus Kit do tego. Ale w przyszłości pomyśle nad połówką. W sumie to takie pierwsze starcie z lustrzanką w terenie No i jednak w tych górach brakuje szerokiego kąta. Ale da się przeżyć. W twoim wątku widzę ciekawe kadry też Pozostaje dalej się uczyć. Jeśli ktoś chętny do wypowiedzi to proszę bo wskazówki są ważne.

P.S: No chyba trochę przesadziłem z tymi kolorami. Ale na laptopie to też inaczej widać :/

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów