Przepraszam, ale po przeczytaniu powyższego tekstu, nie mogłem się oprzeć...
http://www.duzohumoru.pl/smieszne_teksty/094tuwim.html
Przepraszam, ale po przeczytaniu powyższego tekstu, nie mogłem się oprzeć...
http://www.duzohumoru.pl/smieszne_teksty/094tuwim.html
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
hihi, ladnie ladnie, podsumowales
Jezeli czegos nie rozumiesz to moge wytlumaczyc, chociaz wszystko opisalem juz dawno dawno temu na pewnym bardzo znanym forum elektronicznym w dziale efekty laserowe - tam znajdziesz odpowiedzi na pytania ktore moglbys zadac odnosnie w/w podstawowych terminow w technologii laserowej - google: pdmk ;]
Zreszta wiekszosc tego co opisalem dotyczy podstawowej wiedzy o swietle, co jest istota fotografii i ogolnie pojetym lapaniem swiatla![]()
O kurcze, biedny koles z ta 5d... naprawde nie zazdroszcze. Ciesze sie ze to obejrzalem bo bylo by mi smutno tak zalatwic aparat a teraz wiem juz z czym sie tego nie je.
Problem jest w samym filmie. Długo kręcone matryca nagrzana a przy kreceniu filmu non stop mechanizm jest uniesiony i w momęcie lasera wiązka trafia na i tak już rozgrzaną matryce. Przy robieniu zdjęć prawdopodobieństwo maleje ze względu ze na matryce światło pada przez krótki czas i matryca nie jest tak nagrzana, co nie zmienia faktu że zawsze jest jakiś % że nawet przy zdjęciach się uszkodzi :/ choć w porównaniu z filmowaniem jest to znikomy procent.
Brak ;(
hmm ... czyli podsumowujac ryzuko jest jesli sie powiedzmy fotki robi na weselu z zespol ma laser
Canon
No niestety, to jest ryzyko, zwłaszcza jak się robi zdjęcia na dłuższym czasie naświetlania.
Mnie się "udało" ostatnio tak niefortunnie złapać laser punktowy, na szczęście matryca przeżyła. A wygląda to tak na zdjęciu:
O obiektywach wiem prawie wszystko
Laser ,matryca ...Ale ludzkie młode oczy są zagrożone.Fan dyskotek MUSI uczęszczając często dostać po oczach![]()
Filmowałem i robiłem fotki na pokazie laserów i nic nie stało się z matrycą. Lasery nie powinny być groźne dla wzroku to tym bardziej dla aparatu.
5Dv2 24-105L C85/1.8 helios 44-2 i C430