Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Canon 5D w ciekawej cenie. Brać?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przepraszam, chyba chodziło o wymianę matrycy, nie migawki. Mylnie mi się skojarzyło...
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Swoją drogą strasznie ciężko wyrwać 5D Mk1 w dobrym stanie. Sam poluję ale na rynku susza... chyba że szukać nie umim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    ...gorzej jak padnie plyta glowna do tego. ...
    Już bez przesady. Przecież to zwykła elektronika bez elementów mechanicznych. Jeśli do tej pory działa to będzie działać. Prawdopodobieństwo że padnie jest takie samo jak nowej płyty głównej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dreamer Zobacz posta
    Taaa...ale oprócz migawki zużywają się również inne rzeczy, nie polecam kupowac tego body. To jest totolotek bo moze Ci sluzyc kolejne 100k bez problemu a moze sie wszystko zaczac sypac jedno po drugim.
    co niby sie zuzywa?

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Te 1000zł to pewna cena? Ktoś tu pisał o wycenie takiej usługi przez żytnią na nieprawdopodobną kwotę 3400. ??:
    Wymieniał ktoś? Jaki jest faktyczny koszt?
    to był koszt wymiany matrycy, z tego co pamietam wymiana migawki w 5D i 5D2 to koszt 950 zł

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Nie zdziwil bym sie gdyby to byl przebieg 2giej migawki a wtedy to loteria.
    Nawet jakby to była 5 migawka to jakie to ma znaczenie?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki za szeroki oddzew.
    Myślę, że conajmniej jedna osoba była zainteresowana, bo przed 19 lipca sprzedający nie znał przebiegu - ta informacja pokazała się dopiero w poniedziałek, kiedy pewnie ktoś nalegał na sprawdzenie przebiegu na Żytniej i podziękował.
    Najbardziej się obawiam, że to może być przebieg po drugiej migawce i nie wiadomo jak z resztą. Obawiam się, że maksyma " tanio kupujesz -dwa razy kupujesz" w tym przypadku może mieć uzasadnienie.

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Sebcio80 na przykład cały mechanizm lustra, nie mówiąc o tym że może paść płyta itp.

Jak ktoś lubi ryzykować to niech ryzykuje bo mozna dużo zaoszczędzić, ja jednak nie brałbym sie za taki interes jak ta sztuka 5d.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sebcio80 na przykład cały mechanizm lustra, nie mówiąc o tym że może paść płyta itp.

Jak ktoś lubi ryzykować to niech ryzykuje bo mozna dużo zaoszczędzić, ja jednak nie brałbym sie za taki interes jak ta sztuka 5d.
    elektronika moze pasc nawet w nowej sztuce, nie ma regul, jak czytam to forum to najczesciej wlasnie takie awarie jak plyta itp zdarzaly sie w nowszych egzeplarzach, elektronika nie zuzywa sie z czasie uzytkowania ani tym bardziej przez przebieg migawki...

mechanizm podnoszenia lustra powinien przetrzymac kilkanascie migawek nawet, jak cos sie stanie to koszt bedzie coś w granicach 400 zł a biorac pod uwage ze po wymianie mamy praktycznie nowy aparat to i tak sie oplaca, inna sprawa ze mechanizmy lustra tez jak sie psuja to najczesciej w nowych body - wynika to z wad montazowych/produkcyjnych
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Czyli według Ciebie jak body jest stare to znaczy lepsze i będzie lepiej działało?

No właśnie w nowej sztuce jak pada elektronika to mamy GWARANCJE, a w starej niestety nie i naprawa/wymiana nie jest tania.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esel Zobacz posta
    Swoją drogą strasznie ciężko wyrwać 5D Mk1 w dobrym stanie. Sam poluję ale na rynku susza... chyba że szukać nie umim.
    trudno żeby było inaczej, jak tę puszkę przestali produkować 2 lata temu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czyli według Ciebie jak body jest stare to znaczy lepsze i będzie lepiej działało?
    nie do konca o to mi chodzilo, chodzi o to ze jak cos sie starsze to nie znaczy ze bedzie sie od razu psuc,

ile osob tu na forum uzywa 1Ds II? sporo, a to starsze body od 5D a i przebiegi maja za pewne kilka razy wieksze nawet,

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów