Przepraszam, chyba chodziło o wymianę matrycy, nie migawki. Mylnie mi się skojarzyło...
Przepraszam, chyba chodziło o wymianę matrycy, nie migawki. Mylnie mi się skojarzyło...
C-F-K - forever
Swoją drogą strasznie ciężko wyrwać 5D Mk1 w dobrym stanie. Sam poluję ale na rynku susza... chyba że szukać nie umim.
Dzięki za szeroki oddzew.
Myślę, że conajmniej jedna osoba była zainteresowana, bo przed 19 lipca sprzedający nie znał przebiegu - ta informacja pokazała się dopiero w poniedziałek, kiedy pewnie ktoś nalegał na sprawdzenie przebiegu na Żytniej i podziękował.
Najbardziej się obawiam, że to może być przebieg po drugiej migawce i nie wiadomo jak z resztą. Obawiam się, że maksyma " tanio kupujesz -dwa razy kupujesz" w tym przypadku może mieć uzasadnienie.
Sebcio80 na przykład cały mechanizm lustra, nie mówiąc o tym że może paść płyta itp.
Jak ktoś lubi ryzykować to niech ryzykuje bo mozna dużo zaoszczędzić, ja jednak nie brałbym sie za taki interes jak ta sztuka 5d.
elektronika moze pasc nawet w nowej sztuce, nie ma regul, jak czytam to forum to najczesciej wlasnie takie awarie jak plyta itp zdarzaly sie w nowszych egzeplarzach, elektronika nie zuzywa sie z czasie uzytkowania ani tym bardziej przez przebieg migawki...
mechanizm podnoszenia lustra powinien przetrzymac kilkanascie migawek nawet, jak cos sie stanie to koszt bedzie coś w granicach 400 zł a biorac pod uwage ze po wymianie mamy praktycznie nowy aparat to i tak sie oplaca, inna sprawa ze mechanizmy lustra tez jak sie psuja to najczesciej w nowych body - wynika to z wad montazowych/produkcyjnych
Czyli według Ciebie jak body jest stare to znaczy lepsze i będzie lepiej działało?
No właśnie w nowej sztuce jak pada elektronika to mamy GWARANCJE, a w starej niestety nie i naprawa/wymiana nie jest tania.