Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: 40D zdjęcia seryjne

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Phi, mnie się to udaje (zazwyczaj ;-) ) w 1D MkIII :-P
    O to tato, to, to...

ONE SHOT to tryb pracy AF. Pod tym samym guzikiem tylko pod dużym kółkiem masz zdjęcia seryjne i samowyzwalacz. Uztaw sobie pojedyńczy prostokącik i po problemie... Ja nie mogę!!! Ludzie, czytajcie choć podstawy instrukcji...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    USTAW!!! Sorki.
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 20-07-2010 o 18:50 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmteam Zobacz posta
    Witam
    problem może drobny ale w tej chwili dla mnie ważny do rozwiązania
    w 40d po naciśnięciu migawki aparat robi 2-3 zdjęcia
    Jak to włączyć? Instrukcja została w domu.....
    No dobra to jeszcze raz łopatologicznie
    Jeśli chcesz pociągnąć serią z ciągłym śledzeniem punktu AF , nad górnym wyświetlaczem masz przycisk ,,AF-DRIWE - naciśnij go i górnym pokrętłem przekręć w prawo lub w lewo i ustaw sobie AL SERVO po prawej stronie wyświetlacza będziesz widział zmieniające się nastawy ,następnie przekręć kółkiem na tylnej ściance w prawo i będą się ukazywać kolejne ikonki (na tym samym wyświetlaczu , prawy dolny róg ) najpierw pojedynczy prostokąt potem kolejny z tym że powielony dwukrotnie z literką H i gotowe możesz jechać serią.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

HUH ... kolega zamiast xxD powinien zaczac od xxxD jeśli ma problemy z ustawieniem serii, a co dopiero jest z ekspozycją

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dreamer Zobacz posta
    HUH ... kolega zamiast xxD powinien zaczac od xxxD jeśli ma problemy z ustawieniem serii, a co dopiero jest z ekspozycją
    dlaczego? Jeśli ktoś może sobie pozwolić to niech kupuje i jedynkę. Ok, też jestem zdania, że łatwiej jest zaczynać na xxxD (mniejszy chaos w przyciskach, ustawieniach) ale nie widzę niczego złego w tym żeby od razu kupować coś choćby minimalnie lepszego od 1000D i podobnych. Wystarczy trochę czasu żeby załapać podstawy, poznać puszkę i mamy wtedy w ręku fajną maszynkę do robienia zdjęć jednocześnie bez przechodzenia przez kilka upierdliwych cech jakie mają 4 i 3-cyfrowe body

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmteam Zobacz posta
    dzięki
    mam ustawione ONE SHOT. Mimo to jak nacisnę migawkę to zrobienie jednej foty to prawie cud. Standardem są dwie.
    Miałem nadzieję że gdzieś uda się to "wyłączyć"

Mimo wszystko dzięki za pomoc
    Nie mam teraz aparatu przed sobą ale wydaje mi się, że ustawiłeś tryb pracy AF a nie Drive. Zrób to jeszcze raz ale kręć TYLNYM kółkiem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie mam teraz aparatu przed sobą ale wydaje mi się, że ustawiłeś tryb pracy AF a nie Drive. Zrób to jeszcze raz ale kręć TYLNYM kółkiem.
    Upps, zdaje się, że przez niedopatrzenie nie doczytałem wątku do końca a odpowiedzi już padły. Bardzo proszę o skasowanie.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 21-07-2010 o 13:41 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu

Domyślnie

już ok, dzięki wszystkim za pomoc, również za drobne uszczypliwości :-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów