To nie neostrada, tylko dsl i stałe IP.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
To nie neostrada, tylko dsl i stałe IP.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
PLFOTO
Nazwiska!!!, Adresy!!!
Poproszę...
Zamieszczone przez Amber
No nie wierze że nikt na świecie nie ma tego softu prywatnie......
qfa mac....panas fz30 wyszedł niedawno a już soft serwisowy się pojawił...zresztą przez pewnien czas był do ściągnięca ze strony panasonica przez pomyłke.....
Może jakaś włamka na serwerek canona.........![]()
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
Jakoś mnie to nie przekonuje bo canon jest liderem jeśli chodzi o kłopoty z AF a inne marki np. pentax rodzą sobie znacznie lepiej z szkłami niezależnych firm.Zamieszczone przez Amber
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Jakieś 5% lustrzanek Canona może mieć problemy z AF. Jeśli również 5% Pentaxsów ma podobny problem, to uwzględniając skalę popularności u nabywców, na jednego wadliwego Pentaxa trafimy na 20 wadliwych Canonów. Ci co mają sprzęt OK siedzą cicho. Więc wszystko chyba jasne. Medialnie mamy doczynienia z zalewem badziewia marki Canon. Tylko po jakie licho wszyscy to kupują? KIedyś już to pisałem. Przestańcie kupować Canona i albo firma poprawi jakość, albo zniknie z rynku.Zamieszczone przez mirhon
I dodam tylko, że mam 3 puszki i 7 szkieł marki Canon. Pomijając inne drobiazgi. A rozszerzenie bazy sprzętowej pójdzie w kierunku Hassel (piąty kierunek po NWSE). To tak, żeby nikt nie pomyślał, że mam Nikona (choć kiedyś miałem).
Ostatnio edytowane przez kocis ; 10-11-2005 o 18:01
Nie rozumiem na co to ma mieć wpływ.Zamieszczone przez Amber
Przecież z czujnika AF idzie wiadomość, czy ma obiektyw pokręcić na "dalej" czy "bliżej". Gdy ostrość na czujniku jest ok, to na zdjęciu w tym samym miejscu też powinna być ok, tylko pod warunkiem właściwego ich wzajemnego ustawienia.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
a jak sobie z tym radza profesjonalisci ?? no nie wyobrazam sobie zeby ktos kto zyje z robienia zdjec tolerowal takie rzeczy, wystarczy spojrzec na jakas konferencje prasowa albo cokolwiek medialnego ... malo oczu nie wypala lampami ...
czyli ktos to potrafi zrobic ... ale nie daj bog ... czyzby wszedzie potrafili tylko nie w polsce ??
Nie chcę się czepiać ale jak na podstawie doświadczeń z testowania dwóch egemplarzy (20 którą miałeś wcześniej i 5-kę którą masz obecnie) możesz pisać że sprawa wadliwie działającego autofocusa nie istnieje w 5D?Zamieszczone przez Janusz
Mam dużo do czynienia ze zdjęciami profesjonalistów. Jeśli chodzi o ostrość to generalnie nie jest najlepiej. Zdjęcia często są nie ostre ale to bardzo zależy od rodzaju zdjęcia, te z konferencji prasowych często są nieostre. Ale jeśli chodzi o autofocus to nie zauważyłem aby w jakimś serwisie prasowym (PAP, fotorzepa i inne) były gdzieś zdjęcia z bf/ff.Zamieszczone przez eMILz
Jeśli chodzi o sprzety to najczęściej są to jedynki od canona (często podglądam exifa jeśli go nie wykasują) ale dużo jest też 10, 300 i 20 (kolejność według ilości zdjęć z danego modelu).
Ostatnio edytowane przez David ; 10-11-2005 o 19:46
Ja tez nie rozumiem - po prostu zobaczylem jak puszka 20D ostrzy w innej płaszczyźnie z jednym referencyjnym EF 85 1/8 (lekki BF) a za chwile w innej z drugim "referencyjnym" EF 85/1.8 (spory FF). I rezultaty są powtarzalne pokazywane wlasnie na Canon Adjustment Software.Zamieszczone przez piast9
Zobaczylem rowniez jak po przelutowaniu jakichs styków w obiektywie, przez serwisanta, plaszczyzna AF tego szkla z tą samą puszką wrócila do normy
I nie mam zamiaru nikogo przekonywać ze tak jest![]()
Mnie to wystarcza, nie zamierzam tracic czasu dopasowanie tego do różnych teorii wysnuwanych na forum.
Od teoretyzowania wolę mieć sprawnie działającą kombinację body/lens na ktorej mogę polegać w praktyce![]()
A to mam robione w serwisie, pod warunkiem ze konkretnie sprecyzuje o co mi chodzi, czy chce ajustować konkretny lens czy tez body. Jesli tylko body - to musze liczyc sie z tym ze z nie wszystkimi szkłami będzie idealny AF.
Obecnie mam adjustowane pod moją 85/1.2 L - bo tutaj jest krytyczne. Reszty szkiel na szczescie nie musialem przekalibrować.
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Amber ; 10-11-2005 o 19:51
Wind i ...ciągłe wydatki...