Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 121

Wątek: soft do regulacji autofocusa

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam_Max
    A już największym przegięciem jest kasowanie kilkuset zł za tak zwaną kalibrację puszki czy szkła, a co w rzeczywistości jest poprawianiem tego co źle zostało ustawione na linii produkcyjnej.

Chyba nie zauwazyles info o tym ze te kilkaset zl to oni kasuja za kalibracje puszki/szkla nie bedacego na "wlasciwej" gwarancji, czyli z USA/Azji.
    Kalibrowanie FF/BF w body/szklach z eurogwarancja lub gwarancja Canon Polska jest z tego co slyszalem za darmo.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Kalibrowanie FF/BF w body/szklach z eurogwarancja lub gwarancja Canon Polska jest z tego co slyszalem za darmo.
    Tak, to prawda.

Coś już napisał

Domyślnie

Okiej wiem że jak mam europejską gwarancję to mi to w jej ramach zrobią.
    Ale jak mam body z jakimiś obiektywami i powiedzmy dokupię 2 kolejne obiektywy po 1.5 roku mam na nich BF Pojadę do serwisu i okaże się że nowe obiektywy są w porządku tylko body i stare obiektywy są przestawione to nowych mi nie ruszą bo są w porządku, a reszte sprzętu na pewno mi za friko nie przestawią.
    Ja mam teraz 20D i 3 obiektywy które nie mają ff i bf i mam zamiar dokupić
    3 kolejne po nowym roku a gwarancja kończy mi się na aparat w tym miesiącu. Po tym jak prześledziłem kilka wątków na forum to już się pogodziłem że mnie też może czekać wizyta w Warszawie i to płatna bo się okaże że to body jest przestawione.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

najgorsze że raczej nic na to nikt z nas nie poradzi. ale również wkurza mnie że Canon nic nie robi w kierunku zamknięcia tematu FF/BF w swoich body.
    Za tą kasę którą bierze za aparaty, a dla większości ludzi niestety obojętnie jaki dSLR by kupowali jest do duża kasa powinien postarać się o to żeby nie było tego problemu. Ale to tylko marzenia. Podejrzewam niestety że marzenia z tej samej półki co " 1dsmk2n + 24-70 f 2.8 za 5 tysięcy zł"- to tylko taki przykład - żeby się ktoś nie czepiał że tak gdzieś ktoś kiedyś napisał
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A moim zdaniem sprawa "BF/FF" wynika też z tego, że wszyscy się wszędzie za bardzo spieszą. Także producenci skoro technik w serwisie jak się przyłoży to poustawia obiektywy i body. Co prawda niestety w jeden niepowtarzalny i niewymienny komplet najczęściej.

Coś już napisał Awatar ksp01marek

Domyślnie Test ostrości - Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD

Test ostrości. Canon 300D.Obiektyw Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD. Przysłona w trakcie testu 2,8, ogniskowa 75 mm. Zdjęcie numer 1 ostrość ustawiana ręcznie. Zdjęcie nr 2 - autofokus. Czy różnica na zdjęciu nr 2 jest akceptowalna? Dzięki za odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez ksp01marek ; 24-11-2005 o 18:39

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Moim zdaniem jest akceptowalna.
    Na marginesie dodam, że wyostrzenie (chyba sztuczne) jest przesadzone.

Coś już napisał Awatar ksp01marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Tak. Zgadza się. Po prostu chciałem by zdjęcia były bardziej czytelne. Dziękuję za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez ksp01marek ; 24-11-2005 o 20:47

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksp01marek
    Test ostrości. Canon 300D.Obiektyw Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD. Przysłona w trakcie testu 2,8, ogniskowa 75 mm. Zdjęcie numer 1 ostrość ustawiana ręcznie. Zdjęcie nr 2 - autofokus. Czy różnica na zdjęciu nr 2 jest akceptowalna? Dzięki za odpowiedzi.
    robione ze statywu? itp? moim zdaniem jest FF, co potwierdza, że punkt ostrzenia nie pokrywa się z tym na matówce i jest niżej...

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    a jaki jest zakres akceptowalności??? bo dla mnie w tak precyzyjnym urządzeniu żadnych zakresów być nie powinno...

gdyby to było zdjęcia makro to byłoby zwalone i tyle...

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów