Pokaż wyniki od 1 do 10 z 128

Wątek: Skanowanie klisz + pytanie o filmy

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Skanowanie klisz + pytanie o filmy

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mam stary skaner Epson Perfection 1260. Powinien skanować klisze 6x6, ale VueScan, nawet z oryginalnym sterownikiem, za chińczyka nie chce mi tego zrobić. Ogranicza się do 6x4,5. A nie moge niestety znaleźć oryginalnego programu od Epsona. Skaner przeleżał kilka lat w szufladzie, a płyty gdzieś wcięło.
    Ale zaraz, to nie mozesz kadrowac/zaznaczac recznie skanowanego miejsca/nagatywu?

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Coś zmajstruję. Z tym, że chyba to będzie coś bardziej w deseń tradycyjnego duplikatora slajdów małoobrazkowych, który mam. Możliwe, że uzyję do tego jakiegoś starego obiektywu np. od Smieny (którego rozdzielczość potwierdził kiedyś Siudym) tak, żeby mieć zafiksowaną ostrość.
    Do czegos takiego polecam uzyc jakiegos starego kompakta/mieszka 6x6 (jest sporo takich ala Holga). Zrobic to na podobe jak ja zrobilem do malego obrazka z EOS 500. Ja juz nawet mam taki aparat, rozebrany, spiłowany, mam drugi lensik od smeny - przygotowane do takiego replikatora 6x6x. Jednak cos zabrac sie nie moge od dawna.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 18-09-2012 o 02:32

Uprawnienia umieszczania postów