Pokaż wyniki od 1 do 10 z 128

Wątek: Skanowanie klisz + pytanie o filmy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Skanowanie klisz + pytanie o filmy

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jak "skanujesz aparatem"? Mam problem ze swoim skanerem, który mi skanuje jedynie 6x4,5, a 6x6 juz nie chce A zanim kupie jakieś v750 może spróbowałbym trochę reprodukować tym co mam. Ciekawi mnie technika, jaka stosujesz.
    Całe to "skanowanie jest bardzo prowizoryczne i amatorskie.
    Kupiłem w sklepie modelarskim piankę do robienia modeli- arkusz 50/70 chyba 9 zł + do tego klej magic. Później zlepiłem coś na kształt stojaka który trzyma film i utrzymuje go w pozycji pionowej na biurku. Statyw, najlepiej obiektyw macro ( ja robiłem 28/1.8 bo macrówki nie mam) lampa wyzwalana w białą ścianę, ekspozycja ustawiona tak żeby nie było przepaleń i robisz Rawa Następnie odwracasz krzywe i masz znośny " skan" Może nie jest to najlepszy sposób ale dla kogoś kto robi kilka rolek rocznie wystarczający do pokazania w sieci Zrobiłbym Ci zdjęcie tego mojego dziwoląga do skanowania ale nie mam go przy sobie- jeżeli nie zapomnę to pod koniec tego tygodnia wrzucę

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie Odp: Skanowanie klisz + pytanie o filmy

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Zrobiłbym Ci zdjęcie tego mojego dziwoląga do skanowania ale nie mam go przy sobie- jeżeli nie zapomnę to pod koniec tego tygodnia wrzucę
    Bedę wdzięczny. Sam kombinuję nad zestawem, ale chętnie podpatrzę, co ktoś już wymyślił.
    Dziękuje
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów