W 29, 34 podoba mi się ten (żółtawy?) odcień, daje klimat, swoją drogą trzeba uważać żeby się nie potknąć wchodząc do tego baru (34). Natomiast nie wiem co się stało na zdjęciu 30 - takie rozmycie w środku, jakby w kształcie koła, bo sam kadr mi się podoba z tą postacią.
Potrafisz pokazać klimat danego miejsca a to jest ważne, ale rzeczywiście to 30 jakieś takie dziwne, okrągłe rozmyciejak to koledzy pisali.
Canon EOS 450D / Canon EF-S 18-55 F3,5-5,6 IS / Sigma 50 F1.4 EX DG HSM / Canon 430EX II
Dziekuje za opinie.
christof, x-mac, Vegoto - dzieki zwlaszcza za komentarz do 30. Powiem szczerze i samolubnie, ze wlasnie do takich komentarzy potrzebuje forum aby zrobic jakis postep. Blad powstal przy obrobce.Zrobilem lekkie rozmycie i chcialem "posmakowac" zdjecia z lekka winieta -ktora ostatecznie wymazalem ale razem z rozmyciem na bokach. Stad powstala dziura w srodku (jak to moglem przeoczyc?......).
Dla zamkniecia i uzupelnienia roznych zdjec z Barcelony - 1 nocne, do oceny.
Pozdrawiam.
35.
Większość strasznie przeostrzona, nie wiem czy taki był zamiar autora ale w kilku przypadkach można aż dostrzec białe obwódki wokół obiektów.
30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki
Widze, ze "ostrzenie" bedzie teraz ulubionym "lightmotivem" oceny moich zdjec....
Tak - bylo zamiarem autora aby bylo ostro. "Strasznie" przeostrzone? - przemysle obrobke jeszcze raz. I jezeli juz tak dokladnie ogladales - to pokaz mi te biale obwodki, bede wdzieczny.